מתכון למאפינס פיצה נהדרים שילדים יכולים להכין לבד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס פיצה נהדרים שילדים יכולים להכין לבד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפינס פיצה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

החופש הגדול התחיל עבור התלמידים הבוגרים ואוטוטו יצטרפו אליהם גם הקטנים יותר לחופשת הקיץ. ימים ארוכים הכוללים ים, בריכה, בילויים בקניון הממוזג או סתם רביצה מול הטלוויזיה, כולם כאחד מסתיימים במשפט אחד קבוע וידוע מראש: "מה יש לארוחת ערב?"

כל הורה יודע שהתשובה השגרתית הכוללת את צירוף המילים – פרוסה, ביצה, סלט – לרוב אינה עוברת בשלום ותמיד הדיונים סביב הארוחה יסתיימו בהחלטה גורפת של הזאטוטים – ש"אין כלום מה לאכול בבית הזה".

אז בפעם הבאה שתשמעו את המשפט הזה, שמגיע גם לרוב אחרי המשפט "משעמם לי", תשלחו אותם למטבח להכין בעצמם מאפינס פיצה נפלאים שמכינים בערבוב אחד וקדימה לתנור. מרכיבי המאפה מהווים ארוחת ערב שלמה המכילה את כל אבות המזון, המרקם רך ונעים והטעם משגע.
במתכון הזה השתמשתי בחצי עגבניית שרי לעיטור המאפינס אך כמובן שניתן לגוון על ידי החלפה או הוספה של תוספות אחרות כגון פטריות, זיתים וכו'.

תמונה של מאפינס פיצה בצלחת הגשה


החומרים: ( 15-20 מאפינס תלוי בגודל הקעריות)

  • 1 מיכל קוטג' 5%
  • 1 כוס חלב
  • 4 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • קטשופ
  • אורגנו
  • עגבניות שרי


עוד צריך –

  • תבניות מאפינס
  • מאנג'טים מנייר
  • תרסיס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את הקוטג', החלב, הביצים, החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפייה, הגבינה הצהובה המגוררת והמלח.
  2. מערבבים הכל יחד עד לקבלה של תערובת אחידה ומעבירים למשפך.
  3. מסדרים את המנג'טים בקעריות המאפינס ומרססים אותם בתרסיס שמן.
  4. שופכים את תערובת המאפינס לקעריות עד לסופן.
    תמונה של תערובת המאפינס בקעריות ועם קטשופ מעל
    תמונה של ערבוב הקטשופ והאורגנו כלפי פנים הבצק
  5. יוצקים מעט קטשופ מעל כל יחידה ובוזקים מעט אורגנו.
  6. בעזרת מזלג מקשקשים מעט את הקטשופ והאורגנו כלפי פנים הבצק. ממש קישקוש קצר וזהו. לא להפוך את זה לערבוב של ממש מכיוון שאנחנו רוצים שייווצר לנו מעין "שיש" במאפה.
  7. את עגבניות השרי שוטפים היטב, מייבשים וחוצים. מניחים מעל כל יחידה חצי עגבנייה ומעבירים לתנור לחום של 150 מעלות לפרק זמן של כ-45 דקות, עד שהמאפים מזהיבים יפה, ואינם רוטטים.
  8. מצננים מספר דקות בטמפרטורת החדר וקדימה – הארוחה מוכנה!

תמונה של עגבניות שרי

תמונה של מאפינס פיצה לאחר האפייה

הערה:
המתכון כל כך קל ופשוט וכל ילד יכול להכין אותו בעצמו אך את האפייה וההתעסקות עם התנור כמובן שיש להשאיר עדיין להורים. נו, משהו אנחנו צריכים בכל זאת לעשות. לא?

הכנתם, הילדים הכינו, אהבתם? אני פה מחכה לקרוא את התגובות שלכם ומאחלת קיץ מלא הנאה לכולם.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס