דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס חצי שוקו חצי וניל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפינס שוקו וניל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - "פיית העוגיות" 

אין ילד שלא אוהב לזלול עוגת שוקולד רכה או עוגת וניל בחושה ופשוטה, אבל כשזוכים להנות בעוגה אחת בלבד משני הטעמים - זה באמת כיף חיים!

הפעם מכינים לכבוד חופש סוכות מאפינס חצי שוקו חצי וניל, עם שוקולד צ'יפס בשני צבעים שיהיו מושלמים לאירוח בסוכה ונפלאים במיוחד להכנה משותפת של הורים וילדים.

עבור הכנת המאפינס מכינים בסך הכל בלילת עוגה אחת ויחידה, מקפלים לתוך חצי מהתערובת קקאו לקבלת בלילות בשני צבעים, ומערבבים לתוך כל אחת מהתערובות שוקולד צ'יפס מריר או לבן לסירוגין.

את שתי התערובת מזלפים לעטרות נייר, ואופים לקבלת מאפינס תפוחים ומשמחים שידרשו מכם מקסימום חצי שעה של עבודה.

את המאפינס תוכלו לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, ולכבד בהם את האורחים שמגיעים להתארח אצלכם במהלך ימות החג בסוכה. בברכת חג סוכות שמח!

מאפינס חצי חצי עם צבעי פנדה ליד, צלחת עם שוקולד צ'יפס ומספריים צבעוניות

החומרים ל-10-12 מאפינס:

100 גרם חמאה, רכה

130 גרם (חצי כוס ועוד 3 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 ביצים L

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח  

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

20 גרם (2 כפות) קקאו, מנופה

30 גרם שוקולד צ'יפס לבן

30 גרם שוקולד צ'יפס מריר

 

לעיטור:

מעט שוקולד צ'יפס מריר ולבן

מאפינס חצי חצי עם צבעי פנדה ליד ומספריים צבעוניות

אופן ההכנה:

  1. לקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  1. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, סוכר, תמצית וניל ומלח 3-4 דקות לקרם בהיר ואוורירי.
  1. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם תוך הקצפה לאחר כל תוספת להטמעה.
  1. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עם החלב תוך עירבול במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת חלקה.

  2. מחלקים את הבלילה לשני חצאים. מוסיפים למחצית מהבלילה קקאו מנופה ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים להטמעה, מוסיפים למחצית השנייה שוקולד צ'יפס מריר ומערבבים.
  1. מעבירים כל בלילה לשקית זילוף וגוזרים פתח רחב בקצה, מזלפים לכל עטרת נייר חצי כמות של בלילה כהה ולאחר חצי כמות של בלילה בהירה.

  2. מעטרים את המאפינס בשוקולד צ'יפס מריר ולבן לעיטור ואופים 16-20 דקות, מצננים.

מאפינס חצי חצי עם צבעי פנדה ליד, צלחת עם שוקולד צ'יפס ומספריים צבעוניות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס