מאפינס וניל עם פרחי מרשמלו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס וניל עם פרחי מרשמלו

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 15 מנות

אין כמעט מי שלא אוהב מאפינס וקאפקייקס. עוגה קטנה ואישית עם ערימת קרם מעליה וקישוט חינני. הם מתאימים לאירוח, לימי הולדת וגם סתם בלי סיבה למסיבה. 

אז קבלו מאפינס וניל מהירים וקלילים שגם ילדים יהנו להכין, עם קישוט מרשמלו שהכי כיף להכין ביחד ועוד יותר כיף לאכול. שעת יצירה טעימה, לכל גיל. 

המצרכים:

2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/2 כוס ריוויון

לקרם:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל 

לקישוט:

מרשמלו לבן 
סוכריות מזרה צבעוניות
סוכריות עדשים 

מכינים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. עושים גומה קטנה באמצע ומערבבים פנימה את הביצים, חמאה, חלב, תמצית וניל וריוויון.

  3. מניחים מנג'טים בתוך תבנית מאפינס וממלאים את התערובת בתוך המנג'טים עד 2/3 מגובהם.

  4. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.

  5. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת. 

לקרם:

  1. מקציפים שמנת נתוקה עם אבקת סוכר ואבקת פודינג וניל.

  2. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים תלוליות מעל המאפינס. 

לקישוט:

  1. גוזרים את המרשמלו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. החלק הגזור של המרשמלו הופך להיות דבק.

  2. מניחים את החלק הדביק בתוך צלחת קטנה עם סוכריות מזרה כך שהסוכריות ידבקו לחלק הפנימי של המרשמלו.

  3. מניחים את פרוסות המרשמלו מעל הקרם כמו עלי כותרת ומניחים במרכז סוכריית עדשים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס