מאפינס דבש עם טפטופים של שוקולד לבן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס דבש עם טפטופים של שוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אני לא יודעת מה איתכם, אבל עבורי יש רק דרך אחת להבטיח שהשנה הזו תהיה בכל זאת מתוקה ומבשרת טובות, וזה לפתוח אותה עם עוגת דבש עסיסית, במתיקות כפולה, שמכילה צ'אנקים כייפים ונמסים בפה של שוקולד לבן, עם טפטופים שוקולדיים שניגרים מעליה ומקנים לה מראה מגרה במיוחד.

העוגה הזו מתאימה גם לקפה הראשון בבוקר של ראש השנה וגם לסעודה מפסקת בצאת יום כיפור, כזריקה של מרץ לאחר הצום, והיא גם ידידותית במיוחד כי אפשר להכין אותה מראש ולשמור בהקפאה עד לשימוש.

אני הכנתי את העוגה הזו בתבניות קוגלהוף קטנטנות, אבל בהחלט אפשר להשתמש גם בתבנית עם שקעים למאפינס ולקבל את אותה התוצאה, בכל דרך שתבחרו, מדובר בשחיתות טעימה במיוחד ששווה כל קלוריה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית? 

1.5 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות סוכר
1 כוס דבש
3/4 כוס שמן
2/3 כוס תה קר (שמכינים ממים רותחים ותמצית תה)
200 גרם שוקולד לבן

מכינים:

  1. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
  2. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.
  3. מעבירים את הקצף לכלי נפרד, ומבלי לנקות את קערת המיקסר, מכניסים לתוכה את החלמונים, הדבש והשמן.
  4. מקציפים כשתי דקות עד שהתערובת תופחת מעט, מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת התה.
  5. מערבלים עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מקפלים את קצף החלבונים ששמרנו בצד אל תוך התערובת.
  7. יוצקים את תערובת העוגה לתבניות מאפינס/קוגלהוף קטנות משומנות. (אם לא מדובר בתבנית סיליקון, הרי שרצוי לרפד בעטרות נייר משומנות)
  8. קוצצים 100 גרם שוקולד לבן וטומנים בתוך התערובת של כל קערית מאפניס, מספר חתיכות.
  9. אופים בחום של 150 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות, וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
  10. מצננים צינון מלא על השיש. ומחלצים מהתבניות.
  11. ממיסים את 100 גרם השוקולד הלבן הנוספים, בפולסים קטנים במיקרוגל, תוך ערבוב.
  12. מזליפים את השוקולד המומס על העוגות הקטנות.
  13. שומרים בטמפרטורת החדר בכלי סגור או במקפיא עד לשימוש.


 

 

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס