מתכון למאפינס גזר ושוקולד מריר (טבעוני) - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס גזר ושוקולד מריר (טבעוני)

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפינס גזר טבעוני

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאפינס גזר קלים להכנה וטעימים שגם הילדים הבררניים ביותר יאהבו. בשל המתיקות המגיעה מרסק תפוחי העץ המתכון אינו דורש כמות רבה של סוכר ולכן מדובר במאפינס בריא יחסית.

חומרים (ל-12 מאפינס גדולים):

  • 1.5 כוסות רסק תפוחים טבעי לא ממותק
  • 3 כוסות גזר קלוף ומגורר
  • ¾ כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
  • 1.5 כפית מחית וניל/ תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 3.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1/5 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (30 גר' אגוזים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גר' שוקולד מריר

הכנה: 

  1. קולפים ומגררים את הגזרים.
  2. בקערה, מערבבים רסק תפו"ע, שמן, סוכר, ווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפיה.
  3. מקצצים את השוקולד המריר לצ'אנקים גדולים מאוד (כל קוביה ל-4 חתיכות בערך).
  4. מפזרים אל התערובת את השוקולד הקצוץ, הגזר ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים עד שהפיזור שלהם אחיד.
  5. מעבירים לתבנית שקעים עם מנז'טים. כדי לחלק את התערובת באופן שווה בין השקעים אפשר להשתמש בכף.
  6. אופים 25 דקות בחום בינוני-גבוה (170-180 מעלות). אם אוכלים את העוגות כשהן קצת חמימות השוקולד יהיה רך ונוזלי. אם שומרים אותן בקירור הוא יתקשה קצת.


טיפים והערות: 

  • המתכון הזה הוא המתכון הבסיסי ביותר ומתאים גם לילדים.

  • אפשר לגוון על ידי הוספה של עוד אגוזים, חמוציות, ותבלינים.

  • אפשר להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין או בקמח מלא.

  • חשוב לצנן את המאפינס אחרי האפייה על רשת כדי שלא יהיו רטובים מלמטה.

  • אחרי שהם מצטננים לגמרי אפשר לארוז בקופסא ולשמור במקרר עד שבוע.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס