מתכון לטפדה דה ספינקה: מאפה תרד מהמטבח הטורקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה תרד מהמטבח הטורקי – טפדה דה ספינקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה תרד מהמטבח הטורקי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

כפי שאנו אוהבים להתכרבל בלילות הקרירים בשמיכה מפנקת, כך גם המאפה הזה מתעטף לו בשכבות שאף העניקו לו את שמו – טפדה. בתרגום מספרדית – מכוסה.

וכך שוכנת לה מלית נהדרת של תרד (ספינקה) וגבינות על מצע של בצק פריך ומתעטפת בו גם מעל, כשכל אלה הופכים לאחר שהייה קצרה בתנור למאפה נהדר שהריחות שעולים ממנו יזמינו את כולם לשולחן.

כארוחת ערב קצת שונה, או לבראנץ' של שבת בבוקר, וגם אתם תחושו קצת מניחוחות וטעמי הבית התורכי שבו גדלתי.

תמונה של המאפה בתבנית פיירקס ולצידו תרבד

אז מה צריך בדיוק?

החומרים לבצק הפריך:

  • 1/4 +3 כוסות קמח לבן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח


החומרי
ם למלית:

  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • 250 גרם גבינת פטה עיזים
  • 150 גרם גבינת קשקוול מגוררת
  • 4 ביצים
  • מעט מלח לפי הטעם


עוד צריך:

  • ביצה טרופה
  • מעט שומשום לזרייה

תמונה של המצרכים של המתכון

אופן ההכנה: 

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון עם להב פלדה או לקערת מערבל עם וו לישה.
  2. מעבדים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
    חלק אחד מכניסים למקפיא לחצי שעה ואת החלק השני מרדדים לתבנית ריבועית.
  4. לאחר חצי שעה של הקפאה ממשיכים בעבודה, וזאת משום שאנו נכין את מלית התרד ומיד נכניס לתנור, בכדי שהיא לא תתחיל להפריש נוזלים.

תמונה של המאפה בתבנית ופרוסה ממנו מוגשת בצלחת

מכינים את מלית התרד:

  1. מערבבים יחד את כל החומרים. טועמים לפני שמוסיפים את המלח משום שהגבינות הן מלוחות, ויש להוסיף מלח אך ורק לפי הטעם.
  2. משטחים את המלית על גבי הבצק שבתבנית.
  3. מוציאים את הבצק מההקפאה ומרדדים אותו לעלה. (הכי קל לרדד אותו בין שני דפי אפיה מקומחים)
  4. מניחים את העלה על מלית התרד, ובעזרת כפות ידיים משומנות, מסדרים ומיישרים אותו כך שמכסה בצורה מוחלטת את המלית.
  5. בסכין חדה יוצרים חיתוכים מעוינים על גבי הבצק העליון. אין צורך לחדור עם הסכין עד לתחתית המאפה, אלא רק ליצור חתכים בשכבה העליונה.
  6. מורחים מעט ביצה טרופה, זורים מעט שומשום ומכניסים לתנור.
  7. אופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות עד שהמאפה מזהיב.
    אוכלים חם. (באמת הייתי צריכה להגיד את זה? הרי זה נטרף בן רגע).

תמונה של המאפה בתבנית ולצידו קנקן תה

תיהנו, ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס