מאפה שבלול פילו עם תרד וגבינות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה שבלול פילו עם תרד וגבינות

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם חשקה נפשכם במאפה ביתי, כזה שמכינים בכלום עבודה, אבל שמהווה ארוחה מלאה ומשביעה, וממש במקרה יש לכם חבילה של דפי פילו מופשרת במקרר, ובנוסף אליה גם עלי תרד שטופים ורעננים וקצת גבינות, הרי שאתם כבר במרחק קצר מלהגשים את חלומכם.

המאפה הזה הוא בין בורקס לפשטידה, כשכל ההכנה היא בעצם למלא את דפי הפילו בתרד וגבינות, לגלגל אותם לשבלולים ולהניח זה לצד זה בתבנית, כשעל כל אלה יוצקים תערובת של שמנת וביצים, אשר ממיסה את דפי הפילו באפיה, ובעצם מאחדת את כל השבלולים למאפה אחד מושלם.

כחצי שעה בתנור, ויש לכם מנה שמתאימה גם לארוחת ערב או צהריים קצת שונה, פיתרון נהדר למי שנמנע ממאכלי בשר בשבוע של תשעה באב, וגם לאירוח חלבי.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 חבילת דפי פילו מופשרים לפי ההוראות
400 גרם עלי תרד בייבי שטופים
250 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת קשקוול מגורדת
2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה מלח
תרסיס שמן

מכינים את המלית:

  1. מניחים את עלי התרד בקערה גדולה, מפוררים לתוכה את הגבינה הבולגרית, מוסיפים את הקשקוול וביצה אחת.
  2. לשים ומועכים היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את שבלולי הפילו:

  1. פורסים דף פילו על משטח עבודה ומרססים אותו בתרסיס שמן.
  2. מקפלים את הדף לחצי, לרוחב.
  3. מסדרים לרוחב הדף המקופל, ממש בקצה, שורה של 2-3 כפות מהמלית.
  4. מגלגלים לגליל ארוך החל מהצד של המלית עד שמסתיים הדף.
  5. מגלגלים את הגליל הממולא לשבלול לא מהודק מדי ומניחים במרכזה של תבנית עגולה שמרופדת בנייר אפיה.
  6. חוזרים באותה דרך על הפעולה, ומכינים מכל דפי הפילו והמלית שבלולים שאותם מניחים סביב השבלול הראשון האמצעי.
  7. מרססים בתרסיס שמן את כל השבלולים שבתבנית.

מצפים ואופים:

  1. טורפים יחד את השמנת לבישול עם הביצה, אגוז המוסקט והמלח.
  2. יוצקים את התערובת על שבלולי הפילו שבתבנית.
  3. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד להזהבת המאפה.
  4. מניחים על השיש כ-15 דקות להתגבשות כל המרכיבים, ומגישים.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס