מתכון לזיטי איטלקי: מאפה פסטה מהיר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה פסטה מהיר עם שכבות של גבינות, ברוקולי ורוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לזיטי איטלקי: מאפה פסטה מהיר | מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 15

אם אתם מרגישים שחסר לכם עוד משהו על שולחן החג, ומחפשים עוד מתכון מהיר שאפשר להכין ממש ברגע האחרון, הרי שהגעתם למקום הנכון, שכן אתם עומדים לקבל את אחד המתכונים האיטלקיים הוותיקים והטעימים ביותר שיש: זיטי! (סופרנוס, מישהו?

אמנם שם המנה קרוי על סוג הפסטה שבה נהוג במקור להכין אותו (צינורות חלולים), אך כל פסטה אחרת שתרצו תצלח גם היא לעניין הזה, ומה שחשוב זה שהתוצאה שתתקבל בגמר האפייה תכיל שכבות של פסטה, גבינות מבעבעות וברוקולי נימוח שכולם יחד וכל אחד לחוד ייצרו חגיגה שלמה וקוצרת מחמאות.

מניחים את החומרים בתבנית זה על גבי זה, ממש כמו בלזניה, ומכניסים לתנור, שם יתאחדו הטעמים, וריחות מופלאים יימלאו את הבית.

תמונה של מאפה הפסטה

 

אז מה צריך בשביל כל האושר הזה?

  • 500 גרם פסטה פנה ריגטה
  • 500 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר להשתמש גם בכמה סוגים של גבינות)
  • 260 גרם רסק עגבניות
  • 2 כוסות מי ברז
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל שמנת לבישול
  • 400 גרם ברוקולי קפוא
  • מלח

תמונה של מאפה הפסטה לפני אפייה וחבילת פנה ריגטה של שופרסל

 

מכינים בצ'יק:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ומסננים.
  2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים עד לריכוך ומסננים.
  3. בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם התבלינים והשמן. אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד קצת מים.
  4. מניחים חצי מכמות הפסטה בתבנית מלבנית המותאמת גם לתנור וגם להגשה. (גודל 30*25.)
  5. על הפסטה יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות, מחצית מכמות השמנת ומחצית מכמות הגבינה.
  6. מפזרים בצורה אחידה את הברוקולי המבושל והמסונן.
    תמונה של מאפה הפסטה לפני אפייה
  7. מניחים את יתרת הפסטה.
  8. יוצקים שוב את יתרת הרוטב, השמנת והגבינות.
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.
  10. מגביהים את החום ל-200 ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה של הגבינות.

תמונה של מאפה הפסטה לאחר האפייה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס