מתכון למאפה פיצה אבולעפיה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה פיצה אבולעפיה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה פיצה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 10-12 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

גם אצלכם הילדים עומדים במשך דקות ארוכות מול המקרר, מתלוננים שהם רעבים ושאין שום דבר לאכול בבית? הפעם אתם מוזמנים להפתיע אותם עם מאפה פיצה בנוסח "אבולעפיה", שיהפוך את ארוחת הערב לחגיגה שגם הגדולים ישמחו להצטרף אליה.

אז במקום ללכת ולקנות במאפייה הקרובה, מכינים בצק בקלי קלות, מחלקים אותו לחלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול וממלאים בגבינות טעימות. מפה ועד שימלא את הבית ניחוח נפלא של מאפה גבינתי מעורר תיאבון, הזמן קצר.

מתקבל מאפה חמים, רך ועשיר, ממולא ברוטב פיצה טעים וגבינות שנמסות היישר אל תוך הפה, ועם ציפוי של המון שומשום טעים, שהכי כיף לאכול כל המשפחה יחד.

מאפה פיצה

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הבצק:

1 קילו קמח שמרים
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות סוכר
2+3/4 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח

עבור המילוי:

1 קופסא (240 גרם) רוטב עגבניות לפיצה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינה בולגרית (אופציה)
6-7 פטריות טריות שטופות ופרוסות לפרוסות דקות.

עבור הציפוי:

2 כוסות מים
1 כף סילאן
1 חלמון ביצה
שומשום

עוד צריך - מעט קמח לקימוח משטח העבודה

מאפה פיצה, מתכון

מכינים:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת המערבל ולשים במשך 7 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש דקה נוספת.
  3. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של שעה עד להכפלת הנפח.
  4. נותנים אגרוף לבצק התפוח, בכדי לשחרר את האוויר, ומחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים במשקל של כ- 120-150 גרם כל אחד. אם אין משקל בבית אז פשוט מחלקים אותו ל-12 חלקים כמה שיותר שווים בגודלם.
    הכנת מאפה פיצה
  5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את אחד החלקים לעיגול. (העיגול לא חייב להיות מאד סימטרי)
  6. מורחים במרכז עיגול הבצק מעט מרוטב העגבניות, תוך שמקפידים להשאיר שוליים ריקים ונקיים.
  7. מפזרים את הגבינות מעל רוטב העגבניות, ומפזרים מעט פרוסות פטריות.
    הכנת הבצק למאפה פיצה
    סומסום על המאפה פיצה
  8. מקפלים את עיגול הבצק לחצי עיגול, ומהדקים את הקצוות. מחזקים הידוק בעזרת מעיכת הפינות על ידי שיני מזלג.
  9. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הסילאן וחלמון הביצה.
  10. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  11. מרימים את הבצק הממולא בזהירות (אפשר בעזרת תרווד), טובלים בתערובת המים שבקערה, ומניחים על נייר האפייה.
    תוצאה סופית - מאפה פיצה טעים ועסיסי
  12. מפזרים הרבה מאד שומשום מעל.
  13. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
  14. מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות במשך 30-40 דקות עד להזהבה.
    מאפה פיצה פריך וטעים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס