מתכון למאפה משה בתיבה משפחתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה משה בתיבה משפחתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה משה בתיבה משפחתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

עושה רושם שהשנה, יותר מתמיד, יום המשפחה מקבל משמעות קצת שונה. אחרי שנה שבה בילינו בעיקר בחוג המשפחה הגרעיני, עם כל הקושי וסיר הלחץ של לימודים ועבודה בין ארבעת הקירות המשותפים, גילינו שארוחות משפחתיות יכולות להיות לא פחות טעימות ושמחות מארוחה במסעדה, ושטיול בצוותא בטווח של קילומטר יכול לגלות לנו נופים שלא ידענו שנמצאים כל כך קרוב לבית.

בימים שחיבוק מסבא וסבתא הפך להיות משימה מורכבת במיוחד ונסיעות לחו"ל הפכו לחלום ורוד ולא מציאותי, חדרה לנו ההבנה שאם יש משהו שחשוב באמת בעולם הזה זה הבריאות שלך ושל האהובים עליך, ושעלינו להעריך כל רגע שמתאפשר לנו להיות בקרבת יקירינו.

מאפה משה בתיבה

אז לכבוד יום המשפחה 2021, אתם מוזמנים לקרוא לכל דיירי הבית אל המטבח, להפשיל שרוולים, ולהכין ביחד מאפה משה בתיבה משפחתי, שיזכיר לכולם קצת את הילדות, ויעביר טוויסט מדליק לאחד המאכלים האהובים ביותר שיש.

מגלגלים נקניקיות קטנות בתוך ריבועי בצק, ומניחים בתבנית עם הפתח כלפי מעלה. כך, אחד ועוד אחד, עד שהתבנית גדושה בגלילים הממולאים, ומייצרת מאפה משפחתי טעים וכייפי במיוחד שלאחר האפייה הכי כיף לשבת יחד ולתלוש את הבורקסים הקטנים אחד אחד, לטבול אותם בקצת קטשופ וחרדל ולזלול בכל פה.

מאפה משפחתי - משה בתיבה

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 קילו בצק עלים קפוא
600 גרם נקניקיות מיני
קטשופ
חרדל
1 ביצה טרופה

מרכיבים למשה בתיבה

מכינים:

  1. מפשירים את בצק העלים לפי ההוראות.
  2. פורסים את הבצק הקר על השיש וחותכים אותו לריבועים בגודל של 6-7 ס"מ.
  3. במרכז כל ריבוע מזליפים מעט קטשופ וחרדל. (ניתן לוותר על החרדל אם לא אוהבים)
  4. על הרטבים מניחים נקניקיה.
    נקניקיות למאפה משה בתיבה
  5. מגלגלים את הבצק לגליל ומהדקים.
  6. מניחים את גליל הבצק בתבנית עגולה עם הפתח כלפי מעלה.
  7. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והנקניקיות עד שמתמלאת התבנית.
  8. מברישים בביצה הטרופה את החלק העליון של גלילי הבצק שבתבנית.
    מסדרים את הבצק בתבנית
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה יפה.
  10. חולצים את המאפה מהתבנית ומגישים.
    ומקבלים את המאפה האהוב ביותר - משה בתיבה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס