מאפה מיטבולס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה מיטבולס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכריך כדורי בשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: עבור 3-5 סועדים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מכירים את זה שבא לכם איזה סנדוויץ' עסיסי ומלא בכל טוב? אבל לא כזה עם הדברים השגרתיים שבדרך כלל מוציאים מהמקרר ומניחים בין שתי פרוסות של לחם, אלא כזה מושקע שירגיש כאילו קנינו אותו עכשיו באיזו מסעדה טובה?

מכירים? אז בדיוק בשביל הרגעים האלה מגיע המתכון הזה שהוא סוג של מאפה או סנדוויץ' שמאגד בתוכו כדורי בשר שמנמנים וטעימים, שנאפים היישר בתוך הבצק שאיתו הם מוגשים.

כדורי בשר עסיסיים במאפה ביתי

כדי לחסוך בזמן ולזרז את הרגע בו יינעץ ביס רעבתני בתוצר הסופי, השתמשתי בבצק שמרים קפוא מוכן, מה שדאג לכך שתוך זמן קצר התענגנו על מאפה חמים וטעים בטירוף, שלצד טחינה טובה, הפך להיות ארוחה של ממש.

יופי של רעיון לרעבים הגרגרניים והי, זה גם מצטלם מעולה לאינסטגרם!

תמונה של המאפה עם כדורי הבשר לצד רוטב

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

½ קילו בצק שמרים עלים קפוא
250 גרם בשר הודו טחון
1 ביצה
100 גרם רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
שום גבישי
½ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה לטיגון
2 כפות שמן זית

כדורי בשר שווים שכדי לכם להכין

מכינים:

  1. מפשירים מראש את בצק השמרים, לפי הוראות היצרן.
  2. לשים היטב את בשר ההודו הטחון עם ביצה, כפית פפריקה מתוקה, כפית שום גבישי, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים במעט שמן קנולה משני הצדדים עד להזהבה. (מהכמות הזו יוצאות בערך 15 קציצות)
    ככה המאפה נראה לפני האפייה
  4. פורסים את בצק השמרים, וחותכים אותו ל 3 רצועות באורך של כ-25 ס"מ וברוחב של כ-10 ס"מ.
  5. מעבירים את רצועות הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. מערבבים את רסק העגבניות עם 2 כפות מים, כפית שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שום גבישי, ומלח.
  7. מורחים את רוטב העגבניות על רצועות הבצק, תוך שמשאירים את השוליים נקיים מרוטב.
  8. מניחים על כל רצועת בצק מעט מהפטרוזיליה הטרייה, ומעל מניחים 5 כדורי בשר במרווחים שווים.
    לפני האפייה בתנור
  9. מרימים את קצוות הבצק, שבין הקציצות, ומהדקים אותם זה מול זה.
  10. ממשיכים לכל האורך, ומקבלים בצק עם קציצות שבעצם מציצות מהחורים הקטנים שנוצרו.
  11. מערבבים את שמן הזית עם הפטרוזיליה המיובשת, וכף של שום גבישי, ומורחים את חלקו החיצוני של הבצק.
    כדורי הבשר נכנסו לתנור
  12. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים כחצי שעה.
  13. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד להזהבה.
  14. באפייה הקצוות המהודקים מעט נפתחים, וזה בסדר.
  15. מגישים חם.
    וזאת התוצאה הסופית: כדורי בשר במאפה
    בתאבון רק לא לשכוח לטבול את כדורי הבשר ברוטב

 

 

 

לעוד מתכוני בשר, היכנסו עכשיו

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס