פשטידת פסטה שמנת פטריות מפסטה שנשארה במקרר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה מוקרם עם שמנת ופטריות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון פשטידת פסטה שמנת פטריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 4

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מכירים את זה שנשארה פסטה מבושלת במקרר ולאף אחד כבר לא מתחשק לאכול ממנה? אז בואו תראו איך קל ופשוט להפוך אותה למאפה מוקרם עם שמנת ופטריות, ממש כמו פעם בשנות ה-80 העליזות.

החומרים:

4-5 כוסות פסטה מבושלת מכל סוג
1 חבילה פטריות שמפניון טריות
25 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15%
1 כפית שום גבישי
100 גרם גבינת גאודה מגורדת
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הפסטה בתבנית אפיה המותאמת גם לאפייה וגם להגשה.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות.
  3. ממיסים את החמאה ומטגנים את הפטריות עד שמתרככות מעט.
  4. מפזרים את הפטריות המטוגנות מעל הפסטה.
  5. מערבבים את השמנת המתוקה עם השום הגבישי ועם המלח ויוצקים על הפסטה.
  6. מפזרים מעל הכל גבינת גאודה מגורדת וגבינת פרמז'ן
  7. מכיניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות במשך 20-30 דקות עד להזהבה.
  8. מגישים חם ומבעבע ישר מהתנור.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס