דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה לאטקע פריך במחבת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה לביבות לטקעס פריך במחבת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 4

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

עם כל המטעמים שחג החנוכה מאפשר לנו לשבור את הדיאטה עבורם, לא ייחסר מקומן של הלאטקעס, אותן לביבות תפוחי אדמה מענגות, שכל כך קריספיות מבחוץ, ורכות ונימוחות מבפנים.

הפעם החלטנו לשדרג את הלביבות הללו ולהגישן כמאפה פריך ונפלא בטעמו, שגם יחסוך לנו בכמויות השמן, וגם יקצר את זמן העבודה באופן משמעותי ביותר.

מכינים את התערובת, יוצקים למחבת משומנת, ומחממים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים על צלחת, ומשלימים את האפייה בתנור כדי שתפוחי האדמה והבצלים הכוללים את המסה יתרככו היטב.

ניתן להגדיל כמויות ולהשתמש בכמה מחבתות קטנות או במחבת גדולה יותר, הכל בהתאם לכמות הסועדים, ולא שוכחים להגיש בהתאם למסורת לצד שמנת חמוצה.

מאפה במחבת

אז מה צריך שיהיה בבית?

(למחבת נון סטיק בקוטר 20 ס"מ, גובה 5 ס"מ)

3 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
4 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל
מעט שמן קנולה
רדיד אלומיניום

מאפה

מכינים:

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפייה דקה או במעבד מזון.
  2. קולפים את הבצל ומגרדים גם אותו דק.
  3. סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל מהנוזלים, ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן, ומערבבים.
  5. מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים לתוכה את התערובת.
  6. מהדקים את התערובת למחבת, ומיישרים את פני השטח שלה.
  7. מחממים/מטגנים מספר דקות על אש בינונית, עד שהחלק התחתון של המאפה מזהיב (בודקים את זה בעדינות בעזרת מזלג שאיתו מרימים מעט את המאפה).
  8. מכבים את האש.
    מאפה לצד תפוחי אדמה
  9. מניחים צלחת על המחבת ובמהירות הופכים את המחבת כך שהצלחת כלפי מטה.
  10. מחזירים בזהירות את המאפה חזרה למחבת, כך שהחלק הזהוב שלו הוא כעת כלפי מעלה.
  11. עוטפים ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור.
  12. אופים חצי שעה בחום של 200 מעלות.
  13. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, ומגישים במחבת או שמעבירים לכלי הגשה (בעזרת ציפוי הנון סטיק המאפה מחליק לו החוצה בקלות).
    מאפה עם פרוסה בצד

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס