עוגת דבש מעולה עם תאנים ואגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לשנה טובה ומתוקה – עוגת דבש נפלאה עם תאנים ואגוזים

תמונה גרסת הדפסה

עוגת דבש מעולה וקלה להכנה עם תאנים ואגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אז הנה אנחנו ממש רגע לפני החג. התפריטים כבר מוכנים, ההכנות בעיצומן, ואני באופן אישי כבר חולמת על הבוקר שאחרי. להתעורר אל תוך השקט, לפסוע אל הגינה עם קפה טרי ופרוסת עוגה עסיסית, וכך לפתוח בשלווה את הבוקר הראשון של השנה החדשה.

בכל שנה אני מכינה עוגת דבש אחרת עד שלעתים מתגנב חשש קל ללבי שאם ילדיי יצטרכו להישאל יום אחד על עוגת הדבש של אמא, לא יידעו מה להשיב. כזו אני, לא נאמנה לעוגה אחד ובכל פעם מגוונת ומשנה טעמים ומרקמים.

אי לכך, כבר שבועות ארוכים טרם החג, הופכים בני משפחתי לשפני ניסיונות בעל כורחם, טועמים את שלל הרעיונות והשילובים, נאלצים להביע דעה ולדרג לפי קריטריונים, עד להסכמה גורפת בנוגע לעוגה הנבחרת.

עוגת הדבש הפעם רק נראית תמימה. מבחוץ היא נראית כמו כל עוגה בחושה אחרת, אך אל תתנו לשקט הזה להטעות אתכם, בתוכה נחבאים לא רק טעמי דבש ותבלינים, אלא שהיא מועשרת גם בשברי אגוזים ותאנים טריות שמוסיפות לה עסיסיות וביסים קטנים ורעננים.

יופי של עוגה לפתוח איתה שנה חדשה!

תמונה של פרוסות מעוגה מוגשות בצלחת


החומרים: (עבור 3 עוגות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26)

  • 4 ביצים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1+1/2 כוסות דבש
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 1 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה
  • 100 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 6 תאנים טריות ושטופות

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלבונים (הלבנים) מכיניסים לתוך קערת מיקסר, ואת החלמונים (הצהובים) מניחים בקערה.
  2. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה נקייה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם: אבקת אפיה, סודה לשתייה, קינמון וציפורן.
  4. אל תוך קערת המיקסר, מבלי לנקות אותה, מכניסים את החלמונים, החמאה, 1/2 כוס סוכר, תמצית וניל וקורט מלח ומקציפים יחד לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עוד מספר שניות עד שהתערובת מתאחדת.
    תמונה של העוגה בתבנית אינגליש קייק לפני האפייה
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים אל קערת המיקסר את תערובת הקמח לסירוגין עם מי הקפה הרותחים, ממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים את קצף הביצים אל תוך התערובת.
  7. מוסיפים בתנועות קיפול את האגוזים הקצוצים.
  8. מעבירים את המסה שנוצרה אל תוך שלוש תבניות אינגליש קייק משומנות או אל תוך תבנית עגולה משומנת בקוטר של 26 ס"מ.
  9. חותכים את התאנים לרבעים ומניחים אותם על הבצק.
  10. בזמן האפייה התאנים ישקעו אל פנים העוגה ויהפכו להיות חלק ממנה.
    אופים בחום של 150 מעלות כשעה, עד שהעוגה מתייצבת וגפרור הננעץ במרכזה יוצא יבש לחלוטין.
    תמונה של העוגה ופרוסה שחתכו ממנה לצד צנצנת דבש

ובנימה חגיגית זו אאחל לכל הקוראים ולכל בית ישראל חג שמח ושנה טובה ומתוקה. לפחות כמו העוגה הזו.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

טיפ מהשף

אנטריקוט הוא הנתח האידיאלי לצלייה כסטייק

השומן שלו נמס והוא מניב טעמים מצוינים כשהוא פוגש אש גלויה או מחבת. כדאי לבחור בשר טרי בעל צבע אדום רענן אך לא אדום מדי.