דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות ג'בטה מהירות עם הפתעת שבבי גזר

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 8 לחמניות

מאת: דפני פתיחה

למי שתהה, אז מתברר שגם בחופש הגדול מכינים סנדוויצ'ים! אלא שלהבדיל משנת הלימודים אשר במהלכה מכינים כריכים מהירים בעיניים טרוטות לפני ששולחים את הילדודס למסגרות שלהם, עכשיו זו התקופה להשקיע, ולקחת לקייטנות, לטיולים או לבילוי בים ובבריכה ארוחות טעימות במיוחד שארוזות בתוך ג'בטות נפלאות שמכינים בבית ממש לבד.

אם הרמתם גבה אז תורידו אותה מהר, כי את המתכון שלפניכם אתם תכינו פעם אחת ומאותו הרגע לא תירצו לטעום שום ג'בטה אחרת. מדוברת בלחמניות חלומיות אשר הפנים הרך שלהן עומד בניגוד מוחלט לקרום המתפצפץ שמכסה אותן, ואשר כוללות בתוכן הפתעה נעימה של שבבי גזר קטנטנים שמוסיפים צבע, טעם וערך תזונתי נוסף.

ומה היא כל העבודה? כל חמשת המרכיבים מתערבלים להם יחד במערבל, עוברים התפחה, נבצעים לשמונה חלקים שווים ונכנסים לתנור. זה הכל! אז למה אתם מחכים. טוסו למטבח!

מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 קילו קמח שמרים (שאני מאוהבת בו! אם אתם מעדיפים אחרת אז תשתמשו בקילו קמח ו-50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים)
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן זית
3 כוסות מים חמימים
4 גזרים גדולים מגורדים (כ-2 כוסות לאחר גירוד)
1 כפית מלח

מכינים בקלי קלות:

מכניסים את כל המרכיבים, למעט המלח, לקערת המערבל, ומתחילים לערבל באיטיות עד שהחומרים מתחילים להתגבש (משהו כמו שתי דקות) ולאחר מכן מגבירים ומערבלים 7 דקות במהירות בינונית גבוהה.

מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2 דקות נוספות.

מניחים מעל הקערה מגבת עבה ומתפיחים כשעה עד לשילוש הנפח. (עכשיו בקיץ זה לוקח אפילו פחות זמן)

לאחר ההתפחה בוצעים את הבצק לשמונה חלקים שווים.

מקמחים את הידיים, מעצבים כל חלק לצורת אליפסה, ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה, תוך ששומרים מרחק בין האחד לשני.

יוצרים מעל כל ג'בטה שני חתכים דקיקים בעזרת סכין, ובוזקים מעט קמח.

מכניסים למרכז התנור, כשבמדף התחתון מניחים תבנית שממלאים (כשהיא בתוך התנור) במעט מים רותחים.

אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה קלה של הג'בטות.

מוציאים מהתנור, מחכים 15 דקות שהלחמניות יתמצקו ויסיימו את תהליך האפייה שלהן מחוץ לתנור, ומתחילים לסנדווץ'!

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס