מתכון ללחם טוסט בסגנון 'מופולטה' סיציליאני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם טוסט בסגנון 'מופולטה' סיציליאני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחם טוסט סיציליאני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 1 לחם ממולא

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מה יותר טוב מסנדוויץ'? לחם שלם שכל כולו הוא סנדוויץ' אחד גדול, ממולא בשלל שכבות טעימות הגודשות את פנים הלחם, מפנקות זו את זו בטעמים ומרקמים, ונמסות האחת אל תוך השנייה תוך חימום בגריל שגם הופך את הלחם לקראנצ'י מבחוץ ולרך ועסיסי מבפנים, ושכל ביס ממנו הוא זבנג של טעמים.

במקור היה זה הסנדוויץ' הענק (מופולטה, שאין לה כל קשר למופלטה שאנו מכירים מחגיגות המימונה) אותו היו לוקחים האיכרים הסיציליאנים לעבודתם בשדה, כשבבוקר היו חוצים אותו לשניים, מסירים את תוכנו הרך, וממלאים אותו בשכבות שכבות של גבינות, נקניקים וירקות, כך שעד לשעת הארוחה היה הלחם סופח אל תוכו את כל טעמיי המילוי, ובהגיע הזמן נפרס לפרוסות ממש כמו רולדה.

את המנה, שאפשר גם להכין מראש לפני התנור, ולשמור במקרר בתוך נייר הכסף עד לקלייה וההגשה, אפשר לשנות ולגוון בכל פעם לפי הטעם האישי והתכולה במקרר, כשלאחר הקלייה בגריל תתקבל לנו פה ארוחה משפחתית נפלאה שרק הריחות כבר יזמינו את כל הנוכחים בבית למטבח.

אז מה צריך שיהיה בבית?

בעיקרון כל מה שיש לכם במקרר ושיכול להתאים לנושא. אני רושמת פה את המרכיבים בהם אני השתמשתי ואת החלופות:

  • לחם שלם קנוי (אפשר מקמח לבן או מלא)
  • פרוסות גבינת גאודה וגבינת עזים הולנדית. (אפשר גם עמק ו/או מוצרלה)
  • ממרח עגבניות מיובשות (אפשר גם טפנד זיתים, ממרח פלפלים, או כל ממרח ירק אחר)
  • ארטישוק משומר בשמן (תחליפים: לבבות דקל, קונפי שום, צלפים או כל ירק/דג מוחמץ/משומר שאתם אוהבים)
  • פלפלים קלויים קלופים חתוכים לקוביות או רצועות
  • חצי בצל סגול פרוס דק
  • כוס חסה חתוכה לרצועות דקות
  • כוס עלי בייבי
  • מעט שמן זית

מכינים:

  1. חוצים את הלחם לכל אורכו לשניים, ומסירים בעדינות את תוכנו הרך. לא מוצאים הכל אלא משאירים קצת 'ריפוד'.
  2. מורחים את פנים הלחם בשמן זית ומכניסים לגריל התנור, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, ל- 5 דקות ב- 200 מעלות.
  3. מוציאים ומצננים 2-3 דקות.
  4. מורחים על חלקו התחתון של פנים הלחם את ממרח העגבניות המיובשות.
  5. מעל מניחים שכבה של גבינת גאודה.
  6. מעל הגאודה מניחים שכבה של גבינת עזים.
  7. מעל מפזרים את הארטישוקים.
  8. מעל מפזרים את הפלפלים הקלויים.
  9. מעל מניחים עוד שכבה של גבינת גאודה.
  10. מעליה פרוסות של בצל אדום
  11. מעל - חסה חתוכה לרצועות צרות ומעליה עלי בייבי.
  12. סוגרים את הלחם ועוטפים אותו בנייר כסף.
  13. מניחים על הלחם משקולת (או סיר עם מים) ונותנים לו חצי שעה לספוג טעמים.
  14. מכניסים שוב לגריל מחומם ל 200 מעלות, לחצי שעה.
  15. מוציאים בזהירות את הלחם מנייר הכסף, וממשיכים לקלות  עוד 5 דקות תחת הגריל.
  16. מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות, ומגישים.

אגב, משאריות פנים הלחם שהוצאנו החוצה אפשר להכין קרוטונים נפלאים לסלט, ברגע:

מטגנים את פיסות הלחם במעט שמן זית עם קורט מלח, קמצוץ אבקת שום, פפריקה וכורכום.

יוצא חלום!

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס