דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לזניית הפתעה ללא דפי פסטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללזניה דיאטטית קלה להכנה ללא דפי פסטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

לזניה ללא דפי פסטה? כן! אתם שומעים נכון! את דפי הפסטה השגרתיים המפרידים בין השכבות הגבינתיות הרוטטות, יחליפו הפעם פרוסות דקיקות של דלעת, שיעשו עבודה מצויינת, ויפיקו לכם לזנייה משובחת ביותר, שנראית, נטעמת, ומריחה בדיוק כמו הדבר האמיתי, רק בלי הקלוריות.

כשהתבקשתי לחשוב על מתכונים שיתאימו לחודש של אחרי החגים, ניסיתי לצאת מהקופסה, ומהרעיונות השגרתיים שכולם מכירים, חיפשתי דרך להפוך את הדיאטה למשהו שאפשר לחיות איתו בשלום לאורך זמן, וכשחשבתי על כל מיני מנות שאפשר להפוך אותן לדלות יותר מבחינה קלורית, פתאום זה הכה בי: לזניה! ללא דפים של פסטה!

מצוידת ברעיון שהיה מבחינתי לא פחות מגאוני, ניגשתי למלאכה, והתוצאה היתה מעל ומעבר למה שציפיתי: דפי הדלעת הדקיקים, נמסו במהירות אל תוך השכבות, והוסיפו טעם מרענן ומיוחד לכל המאפה המבעבע, מה שגרם ללזניה להיטרף תוך ליקוקי שפתיים נמרצים של כל הסועדים.

לזנייה ממבט על

עכשיו תורכם, אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הלזניה:

1 קילו דלעת
4 גביעי קוטג' 5%
200 גרם גבינה צהובה 15% מגורדת
1/2 כוס חלב
1 כפית גדושה שום גבישי
1 כפית שטוחה מלח

עבור רוטב העגבניות:

260 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כף שמן זית
1 כפית שום גבישי
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח

לזניה אפויה

מכינים את הלזניה:

  1. קולפים את הדלעת ופורסים אותה לפרוסות דקיקות, בעובי של 2-3 מ"מ.
  2. בתוך קערה גדולה מערבבים יחד את הקוטג', 3/4 מכמות הגבינה הצהובה, החלב, המלח והשום הגבישי.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  4. מניחים על השיש תבנית בגודל של 25*25 ס"מ, ויוצקים לתוכה מעט מרוטב העגבניות שבקערה.
    עלי דלעת ורוטב עגבניות
  5. מניחים שכבה של עלי דלעת, כשמה שיפה פה, זה שגם אם הדלעת לא חתוכה בצורה של מלבנים ישרים, תמיד ניתן לחתוך את העלים, ולעצב אותן, כך שיסתדרו יפה בשכבה אחת, ממש כמו פאזל.
  6. מורחים מחצית מכמות תערובת הקוטג' על דפי הדלעת.
  7. יוצקים על הקוטג' בצורה אחידה שליש מכמות הרוטב.
  8. שוב מסדרים עלי דלעת מעל הרוטב, מורחים את יתרת הקוטג' ויוצקים את השליש השני של הרוטב.
  9. מניחים שכבה נוספת ואחרונה של עלי דלעת.
  10. (סה"כ יש לנו שלוש שכבות של דלעת, כשבתוכן שתי שכבות של קוטג', אבל אם תרצו מאפה עבה יותר, תוכלו להוסיף עוד שכבה ולחלק את המלית בהתאם)
  11. יוצקים את יתרת הרוטב על עלי הדלעת, ומפזרים מעליו את הגבינה הצהובה שהותרנו בצד.
    לזניה לפני אפיה
  12. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות.
  13. מסירים את נייר הכסף ומזהיבים בחום של 180 מעלות עוד כ-15 דקות.
  14. מניחים ללזניה להתגבש במשך כעשרים דקות, ומגישים.

פרוסת לזניה ולזניה

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.