מתכון ללזניית גבינות ופטריות ברוטב אלפרדו - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לזניית גבינות ופטריות ברוטב אלפרדו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללזניית פטריות עם גבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: תבנית מלבנית 25*27 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חג השבועות אינו שלם מבחינתי ללא מאפה אחד לפחות של לזניה, ולמרות שברשותי מתכונים וותיקים ואהובים, לעתים אני מנסה גם טעמים וגיוונים חדשים לטובת החג והגרגרנים שבבית.

לפיכך, השנה החלטתי להכין אותה עם רוטב פטריות ושמנת, בסגנון אלפרדו כמו במסעדות, ובתוספת של גבינות עשירות בין שכבה לשכבה, ומה אגיד לכם? יצא חלום! עלי הלזניה הפכו לרכים ונמסים ממש, והשתלבו בצורה מושלמת עם תערובת הגבינות ורוטב השמנת העשיר.

שני סוגים של פטריות טריות הוסיפו לכל החגיגה הזו עוד טעמים ומרקמים, ואין ספק שהמנה הזו נחלה הצלחה מרובה, ותככב אצלנו גם בעתיד.

הלזניה הזו מאד מאד קלה להכנה, וניתן להכין אותה גם יום מראש ולאפות ממש לפני ההגשה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 חבילה של עלי לזניה (משתמשים בכמות בהתאם לצורך)
1 חבילה של פטריות שמפניון
1 חבילה של פטריות שיטאקי
1 ליטר שמנת מתוקה לבישול 15%
400 גרם גבינת שמנת בטעם שום שמיר 25%
300 גרם גבינת מוצרלה
25 גרם חמאה
1 כף קורנפלור
1 כף אבקת שום
½ כפית אגוז מוסקט
מלח

מכינים את הפטריות:

  1. מנקים את הפטריות ומייבשים, מסירים ומשליכים את רגליי הפטריות, ופורסים את הפטריות.
  2. ממיסים את החמאה ומוסיפים למחבת את הפטריות החתוכות.
  3. מטגנים תוך ערבוב קל, עד שהפטריות מתרככות.
    מסירים מהאש.

מכינים את רוטב האלפרדו:

  1. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה ומביאים אותה לסף רתיחה.
  2. מוציאים חצי כוס שמנת ומערבבים עם כף קורנפלור.
  3. מחזירים את התערובת לסיר, ומערבבים.
  4. מתבלים באבקת שום, אגוז מוסקט ומעט מלח.
  5. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה.

מכינים את תערובת הגבינות:

  1. מערבבים את גבינת השמנת עם 200 גרם מוצרלה (שימו לב לשמור את יתרת המוצרלה להמשך המתכון).
  2. מוציאים מרוטב האלפרדו חצי כוס ומוסיפים לתערובת.
  3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את הלזניה:

  1. אל תחתית התבנית יוצקים מעט מרוטב האלפרדו ומניחים עליו שכבה של עלי לזניה.
  2. מפזרים על עלי הלזניה שליש מכמות הפטריות.
  3. על הפטריות מניחים שליש מכמות תערובת הגבינות.
  4. על הגבינות יוצקים שליש מכמות רוטב האלפרדו.
  5. מניחים עוד שכבת עלי לזניה, וחוזרים על הפעולה: פטריות, תערובת גבינות ורוטב.
  6. מניחים שוב שכבה אחרונה של עלי לזניה ומסיימים באותו הסדר עם הפטריות, הגבינות ורוטב השמנת.
  7. עוטפים בנייר כסף, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות.
  8. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את יתרת המוצרלה, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות להזהבה.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס