מתכון ללזניית בטטות מוקרמת בארבע גבינות ושמנת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לזניית בטטות מוקרמת בארבע גבינות ושמנת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללזניה חלבית: בטטה וגבינות מוקרמת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חג השבועות כבר ממש מעבר לפינה ואת רצף המתכונים הנפלאים לפרויקט "שולחן בלבן" סוגרת לנו מלכת הפסטות – הלוא היא הלזניה, שאף ארוחת חג אינה שלמה בלעדיה.

להבדיל מהלזניות המוכרות, בזו לא תמצאו כל זכר לעגבניות, והיא מגיעה על טהרת הגבינות בלבד עם שכבות ענוגות של דפי לזניה המוקרמים בארבע סוגים של גבינות, ורוטב בשמל שמנתי המעניק לכל המנה רכות ונימוחות שאין כמותה.

תמונה של הלזניה בתבנית והוצאת חתיכה ממנה עם מרית

אז תכינו מהר לפני שייגמר:

  • 300 גרם דפי לזניה
  • 1 בטטה גדולה
  • 200 גרם גבינת פסטו אדומה הולנדית שופרסל
  • 150 גרם גבינת קסטלנו הולנדית שופרסל
  • 500 גרם גבינה כחושה לאפייה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח

תמונה של בטטה והגבינות להכנת הלזניה

מכינים בקלי קלות:

  1. מתחילים עם הבטטה בפטנט שחוסך המון עבודה:
    קולפים את הבטטה ושוטפים אותה.
    ממשיכים לקלוף את בשר הבטטה בקולפן, לפרוסות דקיקות עד לסיום הבטטה.
    מניחים את פרוסות הבטטה על צלחת ומכניסים למיקרוגל לחמש דקות. הזמן הזה ירכך אותן ויתאים אותן בדיוק לשלב ההרכבה בלזניה.
    תמונה של פרוסות הבטטה בקערה שהוכנסו לריכוך במיקרוגל
  2. מגרדים את הגבינות הקשות בפומפייה או במעבד מזון.
  3. מפוררים לקערה את הגבינה הכחושה ומערבבים אותה עם המוצרלה המגורדת. מחלקים לשלושה חלקים שווים.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את גבינת הפסטו עם הקסטלנו. מחלקים לשלושה חלקים שווים.

תמונה של גבינות שגורדו בפומפייה

מכינים את רוטב הבשמל:

  1. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה ומוסיפים לתוך החמאה המומסת את הקמח.
  2. מערבבים עד שהקמח נטמע בתוך החמאה והופך גושי.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  4. מתבלים במלח ובאבקת שום.
  5. תוך כדי הערבוב הגושים של הקמח נמסים אל תוך הרוטב, ובהדרגה הוא הופך סמיך יותר וחלק.
    שימו לב – המרקם של הבשמל צריך להיות כמו דייסה סמיכה אך לא מוצקה מדי. אם התערובת נראית לכם סמיכה יתר על המידה זה הזמן להוסיף עוד קצת חלב ולהמשיך לחמם.
    מכבים את האש כשמתקבלת הסמיכות הרצויה והגושים נעלמים.

תמונה של הלזניה לפני האפייה בתנור

זה הזמן להרכיב את הלזניה. (כל כך מהר? כן!!)

  1. משטחים שכבה של עלי לזניה בתבנית בגודל של 25*25.
  2. מניחים שליש מכמות הגבינה והמוצרלה מעל דפי הלזניה.
  3. מפזרים חצי מכמות פרוסות הבטטה.
  4. על הבטטה יוצקים שליש מכמות הבשמל ומעליו בוזקים שליש מכמות תערובת גבינת הפסטו והקסטלנו.
  5. מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה ומעליהם באותו הסדר מסדרים את השכבות:
    גבינה כחושה ומוצרלה, פרוסות בטטה, בשמל ותערובת גבינות הולנדיות.
  6. מניחים שכבה אחרונה של דפי לזניה וחוזרים על בניית השכבות לפי הסדר.
  7. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  8. אופים בחום של 200 מעלות כ- 45 דקות.
  9. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות עד להזהבת הלזניה.
    מגישים חם.

תמונה של הלזניה לאחר האפייה בתנור

טיפ קטן להצלחה גדולה:

ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, ולאפות ממש לפני ההגשה.

תמונה של הלזניה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס