דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ל"ג בעומר טעים במיוחד עם בטטות ממולאות במדורה

תמונה גרסת הדפסה

ל"ג בעומר טעים במיוחד עם בטטות ממולאות על האש | מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4

אחד מזכרונות הילדות היותר כייפים שלנו הוא זלילת תפוחי אדמה חמים שנאפו במדורה. ברבות השנים הכיבוד שלצד המדורות הולך ומשתכלל, ויחד איתו הגיע הזמן לשדרג גם את נושא תפוחי האדמה ולהכין במקומם בטטות טעימות, שגם מגיעות עם ערכים תזונתיים טובים יותר, וגם נאפות הרבה יותר מהר.

אפשר לזרוק אותן לתוך האש, ולהמתין שיתרככו, או להביא כבר מהבית לאחר שאפינו אותן בתנור הביתי, ורק לחמם מעט ליד המדורה. הבטטות מתבשלות בתוך עצמן, עטופות במלח שסופג את הלחות, ומתקבלות עסיסיות ומתוקות במיוחד.

בשביל להפוך את החוויה לעוד יותר כייפית וטעימה, מומלץ למלא אותן באחד מן הרעיונות שאביא בפניכם מיד, ואז כבר באמת יהיה מדובר בחגיגה שלמה!

תמונה של בטטות ליד בטטות אפויות בתנור

נתחיל מאופן הכנת הבטטות:

  1. מקרצפים היטב את הבטטות.
  2. מניחים כל אחת מהן בתוך ריבוע של רדיד אלומיניום.
  3. בוזקים עליהן מלח גס וסוגרים את הנייר.
  4. מכניסים לתנור ואופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך שעה.
  5. משאירים את הבטטות בתוך נייר הכסף עד לשימוש, וכשרוצים לאכול מסירים את נייר הכסף, יוצרים חתך במרכז הבטטה, מועכים מעט את תכנה וממלאים באחת מן המליות הבאות שתוכלו להכין כבר בבית ולהביא איתכם למדורה.

תמונה של בטטה ממולאת במדורה

המליות: 

נקניקיות עם בצל מקורמל ומייפל

  • 6 נקניקיות מוכנות (על המנגל או במחבת בבית)
  • 1 בצל פרוס וחתוך לרצועות
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן

הכנה -

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסירופ ואת המלח, ומטגנים עוד דקה יחד.
  3. חותכים את הנקניקיות לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן לבצל.

תמונה של בטטה במילוי נקניקיות, בצל ומייפל

 

פטריות מוקפצות עם שום ואגוזים

  • סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • פרמז'ן מגורד

הכנה -

  1. מנקים את הפטריות וחותכים אותן לרצועות.
  2. מחממים את השמן ומוסיפים את הפטריות ואת השום.
  3. מקפיצים כמה דקות יחד, עד שהפטריות הופכות להיות סמרטוטיות יותר.
  4. מטגנים בנפרד במעט שמן את האגוזים, ומוסיפים לפטריות.
  5. מניחים על הבטטה ובוזקים פרמז'ן מגורד.

 

בטטות עם מרשמלו וקינמון

זה יותר רעיון מאשר מתכון!

כשמועכים את בשר הבטטה מוסיפים לו קינמון וכפית סוכר חום. מערבבים בעדינות.

מסדרים מעל הבטטות מרשמלו ומניחים על המנגל לכמה דקות או לחילופין אופים בתנור הביתי.

אפשר גם להשתמש בברנר לשריפת המרשמלו.

מעדן!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.