לברק בקראסט פיצוחים: מנה ראשונה מושלמת לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לברק בקרסט פיצוחים – מנה ראשונה מושלמת לראש השנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפילה לברק בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

לא להאמין! הנה חלפה לה עוד שנה וכבר אנו עומדים בפני השנה החדשה אותה נפתח בארוחה חגיגית, וכמסורת ארוכת השנים בבלוג גם נפנק אתכם, קוראינו היקרים, בשלל מתכונים נפלאים שיכללו את כל המנות לארוחת החג, החל מהראשונה ועד לקינוחים הנהדרים.

נתחיל במנה הראשונה ששום ארוחת חג לא שלמה בלעדיה והרי היא – מנת הדג, ואת המנה הזו תאמינו לי שהאורחים לא ישכחו לכם הרבה זמן, שכן ליקוק אצבעות שכזה לא נרשם במחוזותינו מאז אני זוכרת את עצמי, ויחד עם זאת היא גם מאד קלה לביצוע, וניתנת להכנה מראש.

פילה לברק יהיה מושלם למנה הזו, אך כמובן שכל פילה אחר (רצוי טרי) יתאים לה. לברקנו יימרח בתערובת חלומית של מיונז, חרדל ודבש, ואז יכוסה בתערובת נהדרת של פיצוחים עמה גם ייכנס לתנור וייאפה זמן קצר בלבד אשר יספיק לו בשביל לשמר את העסיסיות שלו, ובו בזמן יקלה את הפיצוחים וישחרר את טעמם האגוזי לאוויר העולם.

תמונה של הדג מוגש בצלחת לצד כוס יין לבן

אז קדימה לעבודה:

(עבור 6 סועדים. אם יש מספר גדול יותר אז כמובן שניתן להכפיל כמויות.)

  • 6 יחידות פילה לברק
  • 1/2 כוס מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • 100 גרם שקדים טבעיים
  • 100 גרם קשיו טבעי
  • 100 גרם אגוזי מקדמיה קלופים לא קלויים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים
  • שמן זית

תמונה של המצרכים של המתכון

מכינים:

  1. שוטפים את הדגים ומייבשים אותם בנייר סופג.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומניחים את הדגים עם העור כלפי מטה.
  3. מטגנים דקה בדיוק ומעבירים אותם, עדיין עם העור כלפי מטה, לתבנית תנור המכוסה בנייר אפייה.
  4. מערבבים יחד את המיונז עם החרדל והדבש.
  5. מורחים את החלק העליון של הדגים בתערובת.
    תמונה של הדג בקרסט פיצוחים ולפני האפייה בתנור
  6. מכניסים את כל הפיצוחים למעבד מזון עם להב פלדה, וקוצצים אותם גס.
  7. מעבירים את הפיצוחים הקצוצים לצלחת, יוצקים עליהם כף של שמן זית ומערבבים.
  8. מעל כל דג מניחים שכבה של פיצוחים, ומהדקים היטב.
  9. מכניסים לתנור, ואופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות. בודקים שהדג מוכן מבפנים ומוציאים מהתנור. אם יש צורך אופים עוד מספר דקות.
  10. מגישים על צלחת בעיטור של זרעי חמנייה (העלים הירוקים שאתם רואים בתמונה) וגרגרי רימון.

ועכשיו, תגידו לי אתם: היש מושלם מזה?

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס