דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לביבות תפוחי עץ וגבינת ריקוטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללביבות תפוחים וגבינת ריקוטה

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: כ-20 לביבות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בחג החנוכה לפעמים מתחשק לרענן את התפריט, ולהכין משהו קצת שונה מלביבות תפוחי אדמה וסופגניות, ולפיכך לקראת החג הטעים שהולך ומתקרב אלינו, אתם מוזמנים להפתיע עם לביבות מתוקות שמכינים מתפוחי עץ וגבינת ריקוטה.

עבור הלביבות הללו אפשר להשתמש בכל סוג של תפוחי עץ שיש בבית, והן יוצאות כל כך טעימות ואפילו מזינות ובריאותיות, כך שאפשר ורצוי להכין אותן כל השנה אם לארוחת בוקר או ערב קצת שונה ולא לחכות רק לחנוכה.

וקלות להכנה, כבר אמרנו? לגמרי! פשוט מערבבים את כל החומרים יחד, מלבבים, מטגנים ומגישים בתוספת אבקת סוכר או רוטב מייפל. יאמי!

לביבות עם תפוחים ורוטב מעל

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הלביבות:

3 תפוחי עץ
250 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
מעט שמן קנולה לטיגון

לתוספת:

אבקת סוכר ו/או רוטב מייפל

לביבות ותפוחים

מכינים:

  1. קולפים את תפוחי העץ, מגרדים אותם (עד לליבה) בפומפייה גסה, וסוחטים.
  2. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, למעט השמן.
  4. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מניחים מחבת על אש בינונית ויוצקים שכבה דקה מאד של שמן.
  6. ממלאים כף בתערובת, ומניחים במחבת, תוך שמשטחים מעט את המסה.
    לביבות ותפוחים
  7. ברגע שצד אחד מזהיב, הופכים בעזרת שני מזלגות את הלביבות לצד השני.
  8. מטגנים עד להזהבה, ומוציאים מהמחבת היישר אל צלחת מרופדת בנייר סופג.
  9. יוצקים שוב מעט שמן למחבת וחוזרים על הפעולה. כך עד שמסתיימת כל התערובת.
  10. מסדרים יפה בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ו/או רוטב מייפל, ומגישים.

לביבות ותפוחי עץ

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.