מתכון ללביבות (פנקייק) גבינת ריקוטה מתוקות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לביבות ריקוטה מתוקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללביבות פנקייק גבינת ריקוטה מתוקות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חג חנוכה ממש תיכף מגיע, וזה בדיוק הזמן להוציא את המתכונים המנצחים מהמגירה

ולחולל במטבח עם שלל מאכלי חנוכה שיהיו טעימים ומעודנים, נפלאים לאירוח ואם אפשר גם לא משמינים יתר על המידה.

הפעם מתכוננים לחנוכה עם לביבות ריקוטה מתוקות כמו של גן בטעם אמיתי של ילדות, שכל המשפחה תאהב! 10 דקות של עבודה והן כבר אצלכם על השולחן.

את הלביבות מכינים מתערובת בחושה ומהירה על בסיס גבינת ריקוטה 5%, ממתיקים בעדינות ומתבלים בוניל, בגרידת לימון ובצימוקים. הגישו אותם לצד מטבלים או ממרחים מתוקים כמו מייפל או ריבה טובה בכל טעם שאוהבים ותהנו מכל נגיסה. חנוכה שמח לכולם!

לביבות ריקוטה מתוקות בטעם של ילדות

תמונה של לביבות ריקוטה מוגשות בצלחת לצד סירופ מייפל של שופרסל

החומרים ל-18-20 לביבות:

ללביבות:

  • 500 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 2 ביצים L
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 70 גרם (חצי כוס) צימוקים
  • שמן קנולה, לטיגון


להגשה:

  • סירופ מייפל או ריבה
  • אבקת סוכר

תמונה נוספת של לביבות ריקוטה מוגשות בצלחות

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הלביבות לבלילה סמיכה ואחידה.
  2. מחממים שמן במחבת טפלון רחבה, מניחים תלוליות של תערובת בעזרת כף ומשטחים מעט לקבלת לביבות.
  3. מטגנים את הלביבות בעדינות 2-3 דקות מכל צד על חום בינוני-נמוך להשחמה.
  4. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט. מנפים מעל אבקת סוכר ומגישים עם סירופ מייפל או ריבה בצד.

תמונה נוספת של לביבות ריקוטה מוגשות בצלחת לצד סירופ מייפל של שופרסל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס