דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לביבות זוקיני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללביבות קישוא זוקיני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 לביבות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

כבודן של הלטקעס במקומן מונח, אבל כשמתחשק לרענן ולגוון את מעמד הדלקת נרות החנוכה, תמיד יהיה מי שישמח לגלות לצידן של הלביבות המסורתיות גם לביבות קישואי זוקיני נפלאות שיוסיפו צבע וטעם לשולחן החג.

הזוקיני, שהוא סוג של קישוא, למי שלא מכיר, מעט יותר מוצק ממנו וקצת פחות נוזלי, כך שמתגרד בקלות בפומפייה והופך את הלביבות שמכילות בתוכן עוד דברים טובים כגון בצל, פטרוזיליה ותפוח אדמה, לנזללות במיוחד, ושלא נדבר על הריח המטריף שנישא בבית בעת ההכנה.

הטיגון אגב, הוא מהיר במחבת, ועם שכבה דקה בלבד של שמן, כך שהן גם לא מפתחות יסורי מצפון גדולים במיוחד.

לביבות עם עגבניות

אז מה צריך שיהיה בבית?

6 קישואי זוקיני
1 תפוח אדמה
1 בצל
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח
שמן קנולה לטיגון

חומרים ללביבות

איך מכינים?

  1. שוטפים את הקישואים, מסירים את הקצוות שלהם, ומגרדים בפומפייה דקה, או במעבד מזון, עם הקליפה.
  2. סוחטים את הקישואים ומעבירים לקערה.
  3. קולפים את תפוח האדמה ומגרדים גם אותו דק. סוחטים ומוסיפים לקערה.
  4. קולפים את הבצל, מגרדים בפומפייה דקה, סוחטים ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, את הביצים ואת הקמח.
  6. מתבלים במלח ומערבבים.
    לביבות בצלחת עם עגבניות
  7. מחממים במחבת שכבה דקה של שמן, ממלאים כף בתערובת ומניחים את הלביבה בשמן, תוך שמועכים אותה מעט במזלג.
  8. מנמיכים את האש ומטגנים על אש בינונית כדי שהמרכיבים יתרככו היטב מבפנים.
  9. כשצד אחד מזהיב הופכים לצד השני, וממשיכים לטגן עד להזהבה.
  10. מסירים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
  11. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.לביבות ולביבה עם ביס

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.