מתכון ללבבות שוקולד ביתי לוולנטיינס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לבבות שוקולד ממיסים לאוהבים השכחניים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללבבות שוקולד ביתי לוולנטיינס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

רצה הגורל ונולדתי ביום האהבה. כלומר, נולדתי הרבה לפני שמישהו בישראל שמע על קיומו של אדון ולנטיין, אך במהלך השנים האחרונות התחיל להשתרש גם אצלנו ה- Valentine's Day והפך ליום האהבה הרשמי של החורף.
ככה יוצא שכל העולם חוגג איתי את יום ההולדת שלי ובלונים אדומים, דובונים מתוקים ושאר לבבות מהווים תפאורה נפלאה ליום חגי. מצד שני, שאר העולם רוקד על שתי החתונות וזוכה לקבל שתי מתנות – אחת ליומולדת ואחת לוולנטיינס.
אבל נו, עדיף להסתכל על חצי כוס הקמח המלאה, לא?

בוולנטיינס תמיד יהיה את מי שמצהירים שהם לא עומדים לשתף פעולה עם החגיגה הסכרינית מסביב. זה בדרך כלל מחזיק מעמד כמעט שהם מקבלים רמז עסיסי שהיום הזה לא יעבור להם בשתיקה בלי איזה משהו קטן, ככה, בשביל הכוונה.
צרפו אליהם את אלו שהתכוונו לקנות משהו אבל שכחו ועכשיו הם בצרות וקבלו מתכון ללבבות שוקולד משגעים שמכינים במהירות האור.

החומרים:

  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים (עדיף במעבד מזון)
  • 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף שמן
  • 75 גרם חמאה
  • 1 כף קקאו
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה המתאימה למיקרו:
    100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, 50 גרם חמאה, 1/2 כוס חלב, סוכר וקקאו.
  2. ממיסים בפולסים (20 שניות בכל פעם וערבוב) עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  3. את קרם השוקולד שהתקבל שופכים על הביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ולשים היטב עם הידיים.
  4. מניחים נייר אפיה בתבנית מלבנית בגודל של כ- 30X20 ס"מ, משטחים עליו את התערובת ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  5. שולפים את נייר האפיה מהתבנית ומניחים אותו על גבי משטח עבודה. קורצים לבבות בעזרת קורצן מתאים ומניחים אותם על גבי רשת התנור שמתחתיה מניחים נייר אפייה חדש שאמור לאגור את עודפי קרם השוקולד שנשפוך על הלבבות. 
    תמונה של קריצת הלבבות
    תמונה של העוגיות בצורת לבבות מונחות על גבי רשת האפייה
  6. בכלי נקי ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, 25 גרם חמאה ואת השמנת המתוקה.
    מערבבים היטב עד לקבלת קרם מבריק ונוזלי ושופכים אותו על העוגיות שהנחנו על הרשת.

    (וכן, בהחלט אפשר לאסוף את הקרם שניגר לנייר האפייה ולהשתמש בו שוב).
    תמונה של העוגיות לאחר שפיכת קרם השוקולד
    תמונה של קערה עם קרם שוקולד
  7. את העוגיות המצופות מעבירים לצלחת שטוחה ולמקפיא ל-5 דקות ובינתיים, ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות עם כף שמן, משפריצים את הקרם הלבן על העוגיות בעזרת צנתר או מזלג, ומתכוננים למבול של מחמאות.

תמונה של לבבות השוקולד מוגשות בקופסה בצורת לב

לא כדאי לפספס