דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לא שוקטים על השמרים – פירושקי קריספיים במגוון מליות נפלאות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפירושקי מטוגן במגוון מליות - בשר, תפוחי אדמה וירקות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חג החנוכה הוא חג הטיגונים. זאת עובדה, ואת הדיאטה נדחה בצער לשבוע הבא. אבל מי אמר שחייבים לטגן רק סופגניות ולביבות? הפעם החלטתי לגוון את שולחן החג ולתת כבוד לפירושקי. אותו בצק ממולא שמקורו ממזרח אירופה, והוא בעצם סוג של סופגנייה, אבל כזו שמיטגנת ביחד עם המלית שלה לכדי חטיף קריספי ומשגע בטעמו.

את הפירושקי ניתן למלא בכל מלית שאוהבים, מלוחה או מתוקה, אך מכיוון שמתוק לנו מספיק החג הזה משלל הסופגניות שמקיפות אותנו, נכין אותן הפעם מלוחות, ולא רק מלית אחת תקבלו, אלא שלוש, מה שאומרים אצלנו: שלא יחסר!

תמונה של הפירושקי בכלי הגשה

מתכון בסיסי לכ- 20 יח' פירושקי:

  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 25 גרם מרגרינה רכה
  • 1 כוס מים חמימים
  • כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים, למעט המלח, לתוך קערת המערבל, עם וו לישה, ומערבלים באטיות עד שכל החומרים מתאחדים מעט.
  2. מגבירים מעט את מהירות הלישה וממשיכים ללוש 7 דקות רצופות.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש דקה נוספת.
  4. מכסים את הקערה במגבת עבה ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
    תמונה של הבצק לאחר ההתפחה
    תמונה של רידוד הבצק לעלה דק
  5. הבצק מתקבל מאד רך ונעים לעבודה. חוצים אותו לשני חלקים וכל חלק מרדדים לעלה דק, יוצרים עיגולים בעזרת חורצן או כוס, מניחים במרכז העיגול מעט מהמלית הרצויה וסוגרים אותו כך שמתקבלת צורה של חצי סהרון.
  6. מהדקים היטב את החיבור של שתי הקצוות ואפשר לעשות גם דוגמא בעזרת מזלג שמועך מעט את השוליים.
  7. לעבודה ממש קלה ומהירה, ניתן לוותר על צורת הסהרון ופשוט להניח מעט מהמלית במרכזו של כל עיגול בצק, למתוח את השוליים ופשוט לסגור ולהדק לצורה של כדור.
  8. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים.

תמונה של טבילת הפירושקי ברוטב צ'ילי


מלית בשר וחצילים:

החומרים:

  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס חצילים שרופים (מוכנים מקופסא)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים ומטגנים עד שהבשר מוכן. מערבבים כל הזמן ומפוררים את הבשר לבל יישארו גושים.
  3. מוסיפים את החצילים השרופים ומערבבים.

תמונה של פירושקי במלית בשר וחצילים לפני הטיגון

מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן

החומרים:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 1 ביצה
  • 2 כפות אבקת מרק בצל מחומרים טבעיים
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים מהמים ומועכים לפירה.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומערבבים עם הפירה.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

מלית ירקות מוקפצים:

  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל חתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים מגורדים
  • 1/2 ראש כרוב חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד אשר הם הופכים להיות מעט סמרטוטיים. מוסיפים את הרטבים ואת התבלינים, מטגנים יחד עוד דקותיים ומכבים את האש.
  2. מסננים את התערובת מהנוזלים לפני המילוי.

תמונה של הפירושקי בצלוחית קטנה לצד רוטב צ'ילי

אצלנו אוהבים מאד לטבול את הפירושקי ברוטב צ'ילי. קחו כרעיון.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.