מתכון לעוגת שושני בריוש במלית גבינה מתוקה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לא נחים על השמרים – עוגת שושני בריוש במלית גבינה מתוקה וצימוקים ברום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שושני בריוש במלית גבינה מתוקה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

אם ישאלו אותי מהן שתי העוגות האהובות עלי אז התשובה שלי תהיה מיידית וידועה מראש: עוגות שמרים, ועוגות גבינה.  לפיכך, אך טבעי היה עבורי לשלב את שתיהן יחד לכדי שלמות אחת, בה המלית המתוקה של הגבינה כרוכה בתוך בצק שמרים חמאתי ועשיר, ושתיהן יחד יוצרות עוגה רכה ועסיסית, טעימה ויפה להפליא.

רבים שואלים אותי מה ההבדל בין עוגת שמרים לבין בריוש, והתשובה היא שבבצק הבריוש יש כמות גדולה יותר של חמאה וביצים, ולפיכך הוא יוצא עשיר ואוורירי יותר, וכמובן, שכתוצאה מכך גם מלא טעם.

ואל תתנו לשם או לשמרים להפחיד אתכם. כל העבודה מתמצה בערבול כל חומרי הבצק יחד, התפחה של שעה, רידוד וגלגול. באמת משחק ילדים.

תערובת הגבינה במתכון היא מלית סבתות קלה וידועה. ערבוב מהיר של המוצרים, בתוספת של צימוקים מושרים ברום, שכמובן עדיף להשתמש בזה האמיתי, אבל אם אין לכם אז גם התמצית תהיה טובה לעניין.

בקיצור, אתם עוד פה? רוצו להכין, ואל תשכחו לספר לי כמה נהניתם ממנה עם הקפה של בוקר החג.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

החומרים:

לבצק:

(תבנית עגולה בקוטר 24)

  • 1/2 קילו קמח שמרים (או 1/2 ק"ג קמח רגיל + 25 גרם גרגריי שמרים טריים)
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים +  חלמון
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4+ 1 כוסות מים חמימים
  • קורט מלח


למלית:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר


להשריית הצימוקים:

  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • 5 כפות רום (אמיתי או תמצית)
  • כף סוכר


לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מים
  • 1 מיץ כפית לימון

אופן ההכנה:

  1. ראשית כל ולפני הכל משרים את הצימוקים ברום ובסוכר: פשוט מניחים הכל בצלחת עמוקה, מערבבים ושומרים בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים את הקמח, החמאה, הביצים, הסוכר, והמים למערבל עם וו לישה, ומתחילים לערבב באיטיות. לאחר כשתי דקות ערבול, כשהקמח כבר נבלע בתוך התערובת, מגבירים את העוצמה.
  3. ממשיכים לערבל במשך 8 דקות נוספות בעוצמה בינונית גבוהה, ובמידה והבצק נראה יבש ניתן להוסיף בכל פעם כף אחת של מים חמימים עד שהוא הופך להיות גמיש, לח ואחיד.
  4. מוסיפים את המלח בדקה האחרונה של הערבול ומכבים את המיקסר.
  5. מניחים על הקערה מגבת עבה ומניחים אותה במקום חמים בבית להתפחה של שעה.

תמונה של הבצק לאחר התפחה

מכינים את המלית:

  1. מסננים את הצימוקים מהנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  3. לאחר שהבצק תפח, נותנים לו אגרוף קל בכדי להוריד את הנפח, בוזקים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול מאד ודק.
  4. מורחים את המלית על העלה, ומגלגלים קצה אחד כלפי פנים עד לסוף העלה.
  5. משמנים תבנית, חותכים מגליל הבצק חתיכות שוות של כ 2-3 ס"מ ומניחים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מעלה. כך מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית עד שהיא מלאה.
  6. מניחים להתפחה של חצי שעה נוספת ומכניסים לתנור מחומם לחום של 150 מעלות.
  7. אופים כחצי שעה עד שהעוגה זהובה.


בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר:

  1. מבשלים את כל החומרים יחד עד לרוטב סמיך.
  2. בעוד העוגה חמה והרוטב חמים למדי אך לא רותח, יוצקים אותו על העוגה, מה שיתרום לעסיסיות שלה ולמראה מבריק.

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

שומרים בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות ואז במקרר.

מומלץ לחמם במיקרוגל מספר שניות לפני ההגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס