כשפינוק ובריאות נפגשים: מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כשפינוק ובריאות נפגשים – סלט עדשים שחורות ובטטות ועוד דברים טובים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 4-3

סלט שהוא ארוחה בפני עצמה. זה מה שהולך להיות פה היום. שילוב טעמים מופלא של מתנות מן הטבע, המתקבצות לכדי מנה יפהפייה, משביעה וטעימה שבמרכזה – עדשים שחורות.

בדומה לשאר סוגי העדשים, גם העדשים השחורות מביאות איתן לגופנו חלבונים, מינרלים ושפע של ויטמינים. את העדשים השחורות אין צורך להשרות לפני השימוש והן מוכנות ומזומנות תמיד להכנה מיידית. הן לא מתפרקות בבישול, ושומרות על צורתן ולכן מושלמות לסלט הזה שכולו חגיגה של טעם ובריאות.

תוכלו ליהנות ממנו כארוחה מלאה, או כתוספת מרעננת וקצת שונה ליד המנה העיקרית. אוכלים אותו קר כמובן, אבל כמה דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה יעשו לו עוד יותר נעים.

החומרים:

לסלט:

  • 500 גרם עדשים שחורות
  • 250 גרם בטטה (בטטה בגודל בינוני)
  • 200 גרם חמוציות
  • 100 גרם פקאן סיני
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
  • 2 כפות שמן זית (לטיגון הבטטות)


לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות חומץ הדרים
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את העדשים לסיר מלא במים ומניחים על הגז. מביאים לרתיחה ומבשלים לאחר הרתיחה עוד 20 דקות.
  2. מעבירים את העדשים למסננת, שוטפים אותם ומניחים בצד.
  3. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות, מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבטטות תוך כדי ערבוב עד שהן מתרככות. הבטטות מעט מזהיבות גם בתהליך וזה יפה ובסדר.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הסלט
  4. מעבירים את העדשים השחורות לקערה גדולה. אל הקערה מוסיפים את הבטטות ואת כל שאר החומרים לסלט.
  5. מעבירים את כל חומרי הרוטב לצנצנת זכוכית קטנה ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב אל הקערה שבה נמצאים כל חומרי הסלט ומערבבים.

זהו. הסלט מוכן לאכילה ואפילו טעים עוד יותר לאחר שהייה של כמה שעות במקרר כאשר כל הטעמים מתאחדים.

תמונה של הסלט בקערה גדולה ובקעריות קטנות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס