כרעיים בתפוחים, צימוקים ומייפל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כרעיים בתפוחים, צימוקים ומייפל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף בתפוחים - עוף מתוק בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 5 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מעת לעת אני חשה געגועים נוסטלגיים למתכונים שבעבר היו פוקדים את שולחננו לא מעט, אך עם הזמן חלפו ופינו את מקומם לחדשים בהתאם לרוח התקופה.

לקראת ארוחות סוכות/שמחת תורה, ואולי זה גם הסגר שמרחיק אותי מהוריי ועוטף אותי בכמיהה לטעמי מטבחה של אמי, מצאתי את עצמי נוברת בספר המתכונים הבלוי משימוש, שהשכילה לאגוד ולהעביר אלינו, תוך שקפץ לעיניי מתכון שבאמת לא טעמתי כבר כ-40 שנה, של עוף בתפוחים וצימוקים עם נגיעות של קארי והמון בצל מטוגן, שהציף אותי בזיכרונות טעימים במיוחד, ואין לי מושג איך עברו להם השנים כשכך נשתכח מלב.

למתכון המקורי שבספר הוספתי מעט קינמון ורוטב מייפל, ותוך שעה קלה הציפו את המטבח ריחות נפלאים ומתוקים, שהזכירו לי נשכחות, והתוצאה שהתקבלה עלתה עשרות מונים אפילו על מה שזכרתי. הרוטב הפך סמיך ומקורמל מסביב לכרעיים הצלויות, בינות לקוביות התפוחים הנמסות, וכף ועוד כף ממנו נספגה שוב ושוב באורז הלבן שהוגש לצידו, עד שחוסל.

קערה עם עוף מתוק בתנור

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

5 כרעיים מנוקים וחתוכים לשוק וירך
2 בצלים גדולים
4 תפוחי עץ ירוקים חמוצים
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 כפית אבקת כורכום
1 כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
2/3 כוס רוטב מייפל
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
קערה עם עוף מתוק בתנור

מכינים:

  1. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות.
  2. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  3. מערבבים יחד את כל התבלינים.
    שמים את כל העוף בתבנית והופ לתנור
  4. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ורחבה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  5. מניחים את חלקי העוף על הבצל, ובוזקים עליו מחצית מכמות התבלינים.
  6. אחרי טיגון של שתי דקות הופכים את חלקי העוף ובוזקים את יתרת התבלינים.
  7. מעבירים את חלקי העוף לתבנית התנור, ומפזרים עליהם את הבצל המטוגן.
    עוף מתוק עם צימוקים
  8. מפזרים על העוף את קוביות תפוחי העץ ואת הצימוקים.
  9. יוצקים על הכל את רוטב המייפל.
  10. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
  11. מסירים את נייר הכסף, ויוצקים מהרוטב שבתבנית על העוף.
  12. מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות עד להשחמה.
    מבט על על המנה עם עוף המתוק

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס