דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כרוביות ממולאות בשר ברוטב חריימה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכרובית ממולאת בשר ברוטב עגבניות פיקנטי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

סיר גדוש ממולאים תמיד ימצא קהל אוהד של סועדים, והפעם אתם מוזמנים לפרגן לעצמכם אושר גדול עם כרוביות ממולאות בבשר טחון ועשבי תיבול טריים, אשר נטבלו תחילה בקמח וביצה, ולאחר טיגון קל, בושלו להן ברוטב עגבניות פיקנטי.

להבדיל ממתכונים של דקה וחצי שאני תמיד אוהבת לתת, פה יש קצת זמן עבודה, אבל התוצאה משתלמת בהחלט, כי רק מהריח אפשר להתעלף, וכשמוכן, אין הנאה גדולה יותר מלהעמיס מנה על הצלחת, ועם פרוסת לחם טרי, להתחיל להתענג על הטעם.

תמונה של כרוביות ממולאות בשר ברוטב חריימה בכלי הגשה

החומרים שצריך לכרוביות הממולאות:

  • 2 כרוביות גדולות מחולקות לפרחים
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל יבש
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה ראס אל חנות
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח לפי הטעם


לטיגון הכרוביות:

  • 4 ביצים טרופות מתובלות בחצי כפית פפריקה, ומלח
  • קמח לפי הצורך


החומרים לרוטב החריימה:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה או חריפה לפי טעמכם
  • 1 כפית כורכום
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:

מתחילים למלא את הכרוביות:

  1. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים בכל פרח כרובית שקע קטן. יש להקפיד לא לעשות אותו עמוק מדי בכדי למנוע מצב בו הכרובית מתפרקת, אך יחד עם זאת הוא צריך להיות בגודל מספיק כך שניתן יהיה למלא אותו.
    (לניצול שאריות הכרובית ניתן להכין לביבות כרובית. טיפ בסוף המתכון)
  2. שוטפים את הכרוביות ומניחים בצד.
  3. לתוך קערת מעבד מזון מכניסים את הבצל, השום והפטרוזיליה וטוחנים דק.
    את הפעולה הזו ניתן כמובן לעשות עם סכין, אבל אם יש מעבד מזון בבית, זה חוסך זמן ועבודה.
  4. בתוך קערה מניחים את הבשר, את תערובת הבצל והפטרוזיליה, הביצה והתבלינים, ולשים לתערובת אחידה.
  5. ממלאים בתערובת את השקעים שקערנו בכרוביות. כל כרובית מקבלת מלית בגודל של קציצה קטנה.
  6. מצפים את הכרוביות בקמח ולאחר מכן בביצה הטרופה, ומטגנים אותן בשמן מכל הצדדים.

תמונה של מילוי הכרוביות בבשר

תמונה של הכרוביות הממולאות בסיר בלי הרוטב

את הטיגון ניתן לעשות באש גבוהה, משום שאנו לא צריכים בשלב הזה שהכרוביות יתרככו אלא רק יזהיבו ויסגרו את המלית.


בסיר עמוק ורחב מתחילים להכין את הרוטב:

  1. מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את השום הכתוש יחד עם הפפריקה והכורכום.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים עד רתיחה.
  3. מוסיפים את המים ואת הכמון, מביאים שוב לרתיחה וממליחים.
  4. מוסיפים את הכרוביות הממולאות, מנמיכים את חום האש ומבשלים כחצי שעה עם מכסה סגור עד אשר הכרוביות מתרככות.
  5. פעם אחד באמצע הבישול ניתן להפוך את הכרוביות או למזוג מעליהן רוטב מהתחתית.

תמונה של כרוביות ממולאות בשר ברוטב חריימה בסיר

הבטחתי טיפ לניצול שאריות הכרובית:

מרתיחים את הכרובית עד לריכוך מלא, מועכים לפירה, מוסיפים ביצה, מעט קמח ותבלינים, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים.

שיהיה בתאבון!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.