מתכון כרובית מטוגנת בטמפורה לצד מטבל שום - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כרוביות מטוגנות בטמפורה לצד מטבל שום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון כרובית מטוגנת בבלילת טמפורה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הבילוי האולטימטיבי שלנו כמשפחה הוא סביב האוכל. הארוחות המשפחתיות הפכו להיות הרגעים שכולם מחכים להם, כשזה הזמן לשתף בחוויות, לעדכן, להתבדח וכמובן ליהנות מהמטעמים המוגשים על השולחן.

אחד הדברים האהובים עלינו ביותר הוא לשבת סביב קערה ענקית של כרוביות מטוגנות, לטבול את השמנמנות והחמימות הללו במטבל שום קטיפתי ולנשנש אותן תוך כדי השיחה הקולחת.

אם פעם אמא שלי היתה מכינה אותן כשהן טבולות בפירורי לחם, מעשה שניצל, היום אנחנו מכורים אליהן כשהן מצופות בטמפורה פריכה על בסיס בירה, ממש כמו הצ'יפסים הפריכים של הפלאפלים של פעם.

אז אם גם אתם מחפשים בילוי משפחתי טעים סביב השולחן, ליום המשפחה או לסתם יום של חול, לכו על הכרוביות הללו! תודו לי אחר כך.

כרוביות ומטבל

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 כרובית גדולה

לטמפורה:

2 כוסות בירה לבנה
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
1 ביצה + חלבון
1 כפית מלח
שמן קנולה לטיגון

עבור מטבל השום:

3/4 כוס מיונז
2 שיני שום כתושות
1 כף חרדל
1/2 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1 כפית פטרוזיליה מיובשת

מכינים את הכרוביות:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב.
  2. מכניסים לתוך סיר מלא במים ומביאים לרתיחה.
  3. ממשיכים לבשל 5 דקות בדיוק לאחר הרתיחה ומכבים את האש.
  4. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים.
  5. מכניסים את כל חומרי הטמפורה לקערה וטורפים בעזרת מטרפת.
  6. יוצקים כבקבוק של שמן לתוך סיר ומחממים לסף רתיחה.
  7. טובלים בכל פעם מספר כרוביות בטמפורה, ומטגנים בשמן עד להזהבה מכל הכיוונים.
  8. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עד שמסיימים עם כל הכמות של הכרוביות.
    כרוביות בטמפורה

    מכינים את מטבל השום:

  9. מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.
  10. מגישים את הכרוביות החמות לצדה המטבל ונהנים מכל ביס.

כרוביות ורוטב

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס