כנפיי עוף עסיסיות ברוטב ברביקיו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כנפיי עוף עסיסיות ברוטב ברביקיו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכנפיים בתנור עם רוטב ברביקיו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הדרך אל הנשנוש המושלם מול הטלוויזיה קצרה היום יותר מתמיד עם כנפיי עוף ברוטב ברביקיו מלטף, ממש כמו שמגישים במסעדות. כאלה שאפשר להניח בערימה ענקית במרכז השולחן והיא מתחסלת בלי להניד עפעף.

ההכנה היא פשוטה מאין כמותה, ואפשר לגוון בטעמים עם סדרת רטבי הברביקיו החדשים שאפשר למצוא עכשיו על המדפים מבית היוצר של המותג הפרטי של שופרסל: רוטב ברביקיו בטעמים טבעי, חריף או מעושן, או רוטב ברביקיו עם דבש, רק תבחרו את הטעם המועדף עליכם וקדימה לעבודה.

את הכנפיים רצוי לקנות טריות, ולבקש מהקצב לשרוף את הנוצות, להשליך את העצם הקטנה ולהפריד בין שתי חלקי הכנף (הפולקע הקטנה והכנף).

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו כנפי עוף טריים, מנוקים ומופרדים לפולקע וכנף
2 כוסות קמח
1 בקבוק רוטב ברביקיו שופרסל בכל טעם שאוהבים
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
מלח ופלפל

מכינים:

  1. מכניסים את הקמח לקערה גדולה, ממליחים ומפלפלים.
  2. שוטפים את כנפיי העוף ומייבשים היטב בנייר מגבת.
  3. מכניסים את הכנפיים לתוך קערת הקמח ומערבבים עד שהם מקבלים ציפוי מלא.
  4. מסדרים את הכנפיים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה.

  5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות.
  6. שופכים את רוטב הברביקיו לקערה.
  7. ממיסים את המרגרינה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
  8. יוצקים את הרוטב על הכנפיים שבתבנית.
  9. מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות נוספות.
  10. מעבירים לצלחת ומגישים.
  11. להגשה מפונפנת יותר ניתן לפזר מעל שומשום ובצל ירוק קצוץ.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס