כנאפה פתוחה של מעורב ירושלמי ביין וסילאן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כנאפה פתוחה של מעורב ירושלמי ביין וסילאן

תמונה גרסת הדפסה

איך עושים כנאפה? - מתכון לכנאפה בשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 8

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

השנה אתם הולכים להפתיע את הסועדים בארוחת החג, ובגדול. מנה ראשונה של כנאפה פתוחה שהיא בעצם תחתית קדאיף קראנצ'ית שמעליה מניחים תבשיל מעורב של קוביות חזה עוף וכבדים, עם צימוקים, יין אדום וסילאן, ומסמלת, לפחות בעיניי את הכמיהה שלי לשנה חדשה, מלאה בכל טוב, עם המון כבוד לעבר אבל עם רצון עז להתחדשות וצמיחה.

עד כמה שהמנה הזו נראית כאילו נלקחה ממסעדת שף, אני יכולה להבטיח לכם, שאין פשוט מלהכין אותה. את תחתיות הקדאיף אפשר להכין בתוך כלים קטנים אם יש לכם כאלה בבית, או פשוט לסדר אותם בתבנית, ולעצב קצת בכפות הידיים כך שיקבלו שוליים קעורות מעט.

את המלית מכינים בשיא הפשטות במחבת עמוקה, אליה נוסיף את הסילאן שיקרמל את קוביות העוף והכבדים, ונשקה אותם קצת ביין, שיוסיף לכל המנה טעם ועומק.

לגבי האלכוהול – הסירו דאגה מלבכם, כיוון שלאחר בישול קצר הוא מתנדף, והמנה תהיה טובה וראויה גם לילדים.

כנאפה עם בשר - ליגה של מנה

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

500 גרם שערות קדאיף קפואות
200 מרגרינה בטעם חמאה
500 גרם חזה עוף (נטו) חתוך לקוביות
500 גרם כבדי עוף (נטו) חתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
½ כוס צימוקים
3 כפות סילאן
¾ כוס יין אדום יבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה מלח
מעט שמן לטיגון

כנאפה עם בשר

מכינים את תחתית הקדאיף:

  1. מוציאים את שערות הקדאיף מהאריזה, ומניחים על השיש להפשרה. זה עניין של כמה דקות ולא יותר.
  2. מעבירים את שערות הקדאיף המופשרות לקערה.
  3. ממיסים את המרגרינה ויוצקים על שערות הקדאיף.
  4. מערבבים עם הידיים כך שכל הקדאיף יקבל ציפוי מרגרינה מומסת.
  5. מחלקים את הקדאיף ל 11 חלקים שווים ומניחים בתבנית תוך שמעצבים מכל חלק צורה של עיגול עם שוליים מעט קעורים.
  6. אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך חצי שעה עד להזהבה.
  7. שומרים עיגול אחד לקישוט.
    שערות קדאיף להכנת כנאפה

מכינים את המלית:

  1. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לדרגת שקיפות.
  2. מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים.
  3. מוסיפים את נתחי העוף והכבדים ומערבבים תוך המשך טיגון. (למקפידים, ניתן לצרוב את הכבדים על אש גלויה לפני ההוספה למחבת)
  4. מוסיפים את הצימוקים ואת התבלינים, וממשיכים לטגן תוך ערבוב לסירוגין עד שהבשר נעשה מבפנים.
  5. מסנננים את הנוזלים שהצטברו בתבנית, ומחזירים לאש.
  6. מוסיפים לתבנית את הסילאן, ונותנים לבשר להתקרמל מעט תוך ערבוב קל.
  7. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה, ומבשלים כחמש דקות יחד.
    בתאבון - מנת כנאפה עם בשר

מגישים:

  1. מניחים בצלחת אישית, תחתית קדאיף, מעל מניחים את מלית המעורב, ומקשטים במעט קדאיף מפורר מהעיגול ששמרנו בצד.
  2. לתוספת צבע הוספתי לקישוט גם זרעי חמנייה. תראו את זה כאופצייה לבחירתכם.
  3. אפשר להזליף על המנה עוד קצת סילאן לפני ההגשה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס