מתכון לכנאפה בשר: שיערות קדאיף במלית פרגיות בצל וקשיו - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כנאפה עסיסית במלית מקורמלת של פרגיות, בצל וקשיו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכנאפה בשר: שיערות קדאיף במלית פרגיות בצל וקשיו

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

אנו מכירים את הכנאפה בעיקר בגרסתה המתוקה: אטריות קדאיף כתמתמות הטבולות בסירופ סוכר סמיך וממולאות בגבינות צאן הנמסות אל תוך עצמן בתהליך של טיגון בחמאה, אך הפעם אנו נצא קצת מהקופסא, וניקח את המאפה הנפלא הזה, שמקורו במטבח הערבי, לכיוון אחר, ונכין ממנו מנה בשרית נפלאה.

להבדיל משנים קודמות, בהן כיתתנו רגליים לשווקים אוריינטליים בכדי לרכוש אטריות קדאיף, ניתן למצוא אותן היום במקפיאים של כל סופרמרקט. הן מגיעות באיכות מעולה, וכל שצריך הוא להפשיר אותן כמה דקות מחוץ למקרר והנה הן כבר מוכנות לעבודה.

גם מנתנו זו לא תברח מהמתקתקות הכה אופיינית למאפה הפריך והנפלא הזה, ואנו נמלא אותה בתערובת נהדרת של בצל, פרגיות וקשיו שאותם נקרמל בסילאן, שעוד קצת ממנו גם יוזלף על המנה המוגמרת.

צפו לניחוחות משכרים שיעלו תוך כדי ההכנה, ולהתענגות מוחלטת של הטועמים שירוכזו סביב צלחת אחת גדולה ויטרפו את המנה בשניות ספורות.

תמונה של הכנאפה במחבת


החומרים: (2 כנאפות במחבת בקוטר של 24 ס"מ)


  • 400 גרם אטריות קדאיף
  • 300 גרם פרגיות
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 גרם קשיו טבעי
  • 50 גרם צימוקים
  • 2 כפות סילאן ועוד קצת לזילוף
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח
  • שמן קנולה בהתאם לכמויות באופן ההכנה


אופן ההכנה:


מוציאים את אטריות הקדאיף מהמקפיא ומניחים על השיש להפשרה. עד שנסיים את הכנת המלית הוא כבר יופשר.


מכינים את המלית:

  1. מחממים כפית שמן במחבת וקולים את הקשיו תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים מהאש ומעבירים לצלחת. מקררים מעט וקוצצים גס בסכין.
  2. חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות.
  3. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  4. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  5. מוסיפים את קוביות הפרגיות, הפפריקה והמלח ומטגנים עד שהפרגיות מוכנות ועשויות מבפנים.
  6. מוסיפים את הצימוקים לתערובת ואת מחצית מכמות הקשיו הקלוי והקצוץ. מטגנים שתי דקות יחד ומוסיפים 2 כפות סילאן.
  7. מערבבים ומטגנים עוד דקה יחד ומכבים את האש.
  8. מניחים את הקדאיף המופשר בקערה ושופכים עליו 3/4 כוס שמן. מערבבים בידיים עד שהקדאיף נספג בשמן והופך לח.
    תמונה של הקדאיף במחבת
    תמונה של הקדאיף במחבת והמלית מעליו
  9. מחלקים את הכמות של הקדאיף ל-4.
  10. שמים מעט שמן במחבת, חלק אחד של הקדאיף מניחים במחבת ומעליו מניחים מחצית מכמות המילוי. מניחים את המילוי במרכז הקדאיף כך שמשאירים שוליים מעט ריקים.
  11. על המילוי מניחים עוד חלק של הקדאיף ומסדרים אותו כך שיכסה את הכל.
  12. מניחים את המחבת על הגז ומטגנים את הכנאפה באש בינונית עד שהקדאיף מזהיב בחלקו התחתון. פשוט מרימים מעט עם מזלג קצה אחד ובודקים.
  13. כשהחלק התחתון זהוב, מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים אותה כך שהחלק הזהוב למעלה.
  14. יוצקים עוד מעט שמן למחבת ומחליקים את הכנאפה שוב אל המחבת, הפעם כשחלקה הזהוב כלפי מעלה.
  15. כשהחלק התחתון מזהיב מכבים את האש.
  16. מזליפים על הכנאפה מעט סילאן ובוזקים את יתרת הקשיו.
  17. חוזרים על הפעולה גם עם יתרת הקדאיף והמילוי ומכינים עוד אחת.

תמונה של הכנאפה מוגש במחבת

מגישים לשולחן בתוך המחבת הלוהטת או מעבירים לצלחת מרכזית, כך או כך, מדובר במעדן אמתי שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס