כל המשפחה אופה - אתגר הפיצה ובונוס: פיצה מתוקה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל המשפחה אופה - אתגר הפיצה ובונוס: פיצה מתוקה | אור בן אוליאל

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים להכנה עם ילדים: אתגר הפיצה+ פיצה מתוקה

כל המשפחה בבית ואין מה לעשות? קבורים כל היום מול המסך?

זה בדיוק הזמן שלכם להיכנס למטבח – הורים וילדים ולהכין פיצה בשתי גרסאות – אחת קלאסית ואחת מתוקה. אה ויש גם אתגר שיהפוך את הכל למשחק!

פיצה עם תוספות

 

מצרכים:

בצק:

3 כוסות קמח לחם

כוס מים חמימים

4 כפות שמרים טריים

כף סוכר

2 כפיות מלח

כף שמן זית

 

רוטב:

6 כפות רסק עגבניות

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

כפית אורגנו

כפית בזיליקום

שום כתוש, אם קפוא אז כפית

3 כפות מים חמים

כף שמן זית

 

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

איזה תוספות לפיצה שאוהבים + אחת שלא אוהבים לאתגר

 

לבונוס: פיצה מתוקה

חבילת שוקולד לבן

כף שמן קנולה או חמניות

7 תותים

כפית אבקת סוכר

חצי כפית מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 30 מעלות.

את כל מרכיבי הבצק לקערה אחת ולעבד עד קבלת בצק אחיד - בערך 3 דקות.

מכסים את הקערה במגבת ומכניסים ל 15 דקות לתנור.

בינתיים מכינים את הרוטב, הכל לקערה אחת ולערבב.

 

מוציאים את הקערה עם הבצק מהתנור ומגבירים את החום ל 180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל 2.

 

על נייר אפיה משומן בשמן זית פותחים כל כדור לפיצה בעזרת ידיים לצורת עיגול שטוח, מוזגים רוטב במרכז, מעל מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת ומכניסים לתנור עד הזהבה.

 פיצה עם עגבניות, זיתים, בצל, פלפל חריף, פלפל צהוב

בניית האתגר:

מחלקים את הפיצה ל-6 משולשים, כל משולוש מקבל תוספת לבחירה, חוץ ממשולש אחד שמקבל את התוספת המאתגרת (אני בחרתי בפלפל חריף אבל גם שוקולד או פרי יעשו את העבודה).

ממספרים את המשולשים עם פתקים מ-1 ועד 6, ואת מספר פתק מספר 6 שומרים למשולש המאתגר.

קוראים לכולם לשולחן, כל אחד בתורו מטיל את הקוביה ואוכל את המשולש לפי המספר שיצא לו, ותאמינו לי שלא תרצו לקבל את הספרה 6 :) .

הכנת פיצה ביתית עם רוטב

בונוס: פיצה מתוקה

פותחים את הבצק על נייר אפייה עם שמן זית לצורת עיגול שטוח ואופים על 180 מעלות עד הזהבה.

במוט בלנדר טוחנים יחד תותים, אבקת סוכר ומיץ לימון עד קבלת רוטב אדמדם.

במיקרו ממיסים יחד שוקולד לבן ושמן בפולסים של חצי דקה ובין לבין לערבב כדי שהשוקולד לא ישרף.

 

שמים רוטב על הבצק השזוף וכפיות שוקולד מומס.

 

בתיאבון

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס