כך תצליחו: השיטה הכי טובה להכנת אורז מלא - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תצליחו: השיטה הכי טובה להכנת אורז מלא

תמונה גרסת הדפסה

איך להכין אורז מלא - טכניקת בישול כללית שתמיד עובדת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

אורז מלא הוא תוספת בריאה ומזינה, שיכולה לשמש במטבל למגוון רחב של מנות, ממג'דרה בריאה יותר דרך מוקפצים, תבשילים, דייסות ובעיקר סלטים. יש הרבה שיטות ודרכים להכינו, והיום אשתף אתכם בשיטה שלי, שמדלגת על הרבה מכשולים ומתכונים לא ברורים. הפעם זה לא ממש מתכון, אלא טכניקה כללית שתמיד עובדת.

מבוא לאורז מלא

כל סוג אורז לבן שאתם קונים בסופר, בין אם אורז פרסי, לסושי, בסמטי, תאילנדי, אורז לריזוטו או אורז הודי, היה פעם אורז מלא. במסגרת תהליך העיבוד של האורז, מסירים מהגרגיר שכבה עתירת ערכים תזונתיים שנקראת סובין, שהיא זו שעושה את ההבדל בין הלבן למלא, והיא בריאה ביותר לגוף.

הסיבה להסרתה כפולה: ראשית, מכיוון שהיא מכילה מעט שומנים, היא עלולה להפוך את האורז למעופש ולקצר את חיי המדף שלו. שנית, הבישול של שבכת הסובין, שעתירה בסיבים, דורש זמן ממושך וכמות נוזלים רבה יותר.

אם תנסו לבשל אורז מלא באותו אופן הדיוק כמו שאתם מבשלים אורז רגיל, סיכויי ההצלחה שלכם פוחתים.

תמונה של חבילות אורז מלא של מותג שופרסל


השיטה שלי

במקום לנסות לעקוב אחרי הוראות ההכנה שעל האריזה, או להסתבך עם טיגונים ומדידות שלא תמיד עובדים, אני מבשל את האורז המלא כמו שאני מבשל פסטה.

השיטה הזו עובדת על כל סוגי האורז המלא: אדום, עגול, ארוך ועוד.

מה עושים? (מספיק ל-3 מנות כשהאורז לבד ויותר כשמוסיפים לו דברים)

  1. מביאים סיר בינוני עם מים (3/4 גובה) לרתיחה ומוסיפים למים מלח (עד שהמים מלוחים).
  2. שמים כוס וחצי אורז מלא במסננת צפופה.
  3. שוטפים היטב תחת מים זורמים, כדי להסיר לכלוכים שעשויים לדבוק בו.
  4. מוסיפים לסיר.
  5. מבשלים מעל להבה בינונית 15-25 דקות. זמני הבישול ישתנו לפי סוג האורז הספציפי בו השתמשתם וגם לפי היחס בין האורז למים (אם יהיו פחות מים הבישול יהיה ממושך יותר).
  6. איך יודעים שהאורז מוכן? תראו איך צורתו מתבקעת, מרקמו יהיה רך ומעט לעיס
  7. מסננים את המים ומשם אפשר לעשות עם האורז מה שרוצים.

ומה לגבי השריות?

השריית האורז במים, שעה וגם לילה מראש לפני הבישול תקצר את זמני הבישול, נתון לשיקול דעתכם.

תמונה של השריית אורז במים

איך משתמשים באורז המבושל?

  1. מגישים אותו כמו אורז לבן רגיל, כתוספת לתבשילים עתירי נוזלים.
  2. מטגנים במחבת 1 בצל גדול עם 3-4 כפות שמן זית עד הזהבה, מוסיפים תבלינים שאוהבים (פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה טחונה) ומוסיפים לאורז.
  3. למג'דרה מהירה, מערבבים יחד עם בצל מטוגן ועדשים ירוקות שבישלתם בסיר נפרד באותו אופן.
  4. לסלט, נותנים לאורז להתקרר לחלוטין, ואז מוסיפים לו עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (למשל פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק), פירות יבשים קטנים כמו חמוציות או צימוקים ואגוזים קלויים – שקדים פרוסים הם האהובים עלי. אפשר גם להוסיף ירקות קלויים שאוהבים, ובכל מקרה התיבול הוא שמן זית, מלח ומיץ לימון לפי הטעם.

בהצלחה!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס