מתכון לסלט חזה עוף לארוחת צהרים טעימה ומשביעה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו סלט חזה עוף לארוחת צהרים צבעונית, טעימה ומשביעה בעבודה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט חזה עוף לארוחת צהרים טעימה ומשביעה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 1-2

מי לא מכיר את הרגע הזה? חמש שעות עבודה במשרד כבר מאחורינו, והנה הבטן מתחילה כבר לקרקר ומבשרת שהגיע הרגע לקחת הפסקה קלה ולאכול משהו לארוחת צהרים.

במקרה הטוב הבאתם אוכל מהבית ובמקרה הפחות טוב אתם מקללים את הרגע שבו התעצלתם להכניס משהו לקופסא ויורדים לקנות משהו למטה.

בין אם אכלתם ארוחה מבושלת או אם חטפתם משהו בפיתה, הימים החמים עושים את שלהם ועכשיו אתם מרגישים כבדים ומנומנמים, ולא ממש מבינים איך למען השם תצליחו לשרוד עד סוף היום…

הפתרון – סלט חזה עוף עשיר בכל הרכיבים התזונתיים שהגוף צריך. צבעוני, טעים ובריא ותורם לתחושת שובע שאינה מכבידה ולאורך זמן.

את הסלט הזה ניתן להכין לילה קודם ולשמור בקופסא אטומה במקרר, או לקחת את המוצרים ולהרכיב ממש לפני הארוחה. כמובן שהאופציה השנייה עדיפה מבחינת הוויטמינים של הירקות שנמצאים בשיאם מיד לאחר החיתוך, אך אם אתם יודעים שאין מקום להכנה או זמן לחיתוך הירקות, האופציה הראשונה גם היא לא רעה בכלל והסלט נשאר רענן וטרי.

תמונה של חזה עוף וירקות חתוכים

לסידור של הכנת הירקות בקופסא יש חשיבות גדולה. הקפידו להניח את הירקות הניגרים (כמו עגבניות) בתחתית. כמו כן רצוי להשתמש בעגבניות שרי חצויות ולא בקוביות עגבניה שיוצרות הרבה יותר נוזלים.

קופסאות פלסטיק חד פעמיות עם מכסה ניתן למצוא היום בכל חנויות החד פעמי, ובגרושים. ברגע שתדאגו למלאי מספק של קופסאות כאלה בבית, באופן טבעי פחות תתעצלו להכין, ותביאו אתכם את הסלט הזה לעבודה.

חזה העוף שיתלווה לירקות יוכן בסגנון פסטרמה ביתית נהדרת, ואת המתכון שלפניכם תוכלו להכין בכמות גדולה ולהקפיא ממנו מנות, כך שמהכנה אחת שלו תוכלו ליהנות ממספר פעמים רב של סלט כזה.

מפרפר חזה אחד יוצאים שתי פסטרמות שמתאימות לארבע מנות סלט. אני ממליצה מראש להשתמש בשני פרפרים כך שתתקבל כמות גדולה יותר. ההכנה היא אותה הכנה. אז מה אכפת לכם שתהיה כמות גדולה יותר בהקפאה?

תמונה של הסלט בקופסה


החומרים:

לפסטרמת חזה עוף:

  • 1 פרפר גדול של חזה עוף מנוקה משומנים ועצמות וחתוך לשניים במרכזו
  • 1/2 כוס רוטב טריאקי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס


לסלט:

  • 7 עגבניות שרי חצויות
  • 1 מלפפון גדול חתוך לקוביות עם הקליפה
  • 2 עלי חסה קרועות בידיים לחתיכות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/4 בצל אדום פרוס דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס גרעיני תירס מקופסא


לרוטב שום:

  • 2 כפות מיונז לייט
  • 2 כפות חומץ
  • 1 שן שום כתוש
  • מעט מלח
  • מעט פטרוזיליה מיובשת קצוצה

אופן ההכנה:

אופן הכנת חזה העוף:

  1. מערבבים את כל החומרים החל מהטריאקי ומטה לתערובת חלקה.
  2. מורחים את חזה העוף היטב מכל הכיוונים ומניחים בתבנית התנור.
  3. אופים במצב גריל בחום של 200 מעלות כ-40 דקות מצד אחד ולאחר מכן הופכים על הצד השני לעוד כ-15 דקות.
    הפסטרמה מוכנה כשהיא מזהיבה וסכין הננעצת במרכז הנתח מראה לנו כי צבע העוף הוא לבן לכל עומקו.
    תמונה של חזה העוף חתוך לפרוסות
  4. מוציאים מהתנור ומעבירים לכלי אחסון.
  5. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים לתבנית ומערבבים את המים עם הקרמל שנוצר בתחתית התבנית. הקרמל יימס ואותו יש למרוח על הנתחים.
  6. מכניסים למקרר נתח אחד (כל נתח הוא לשתי מנות סלט) ואת השני חוצים לשניים ומקפיאים כל חלק בשקית ניילון. כשרוצים להפשיר פשוט מניחים לילה במקרר.


אופן הרכבת הסלט בקופסא לעבודה:

  1. בתחתית הכלי מניחים את עגבניות השרי, מעליהן את התירס, מעל את החסה, מעליה את האבוקדו, את הפלפלים ואת המלפפון, מעל את הבצל והפטרוזיליה, ומעל הכל את חזה העוף הפרוס.
  2. אוטמים עם ניילון נצמד ומעליו סוגרים את המכסה. שומרים במקרר עד לשימוש.

קולאז' תמונות של אופן הכנת הסלט

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה. שומרים בכלי קטן ומוזגים על הסלט מיד לפני האכילה.

הגיע הרגע – מערבבים הכל יחד ונהנים מכל ביס!

תמונה של הסלט עם רוטב מלמעלה בקופסה לעבודה

פוחדים משעמום? את התוספת לסלט, שבמקרה הזה בחרתי בגרעיני תירס, תוכלו להמיר בחופן של פסטה לבנה מבושלת, כמה כפות של אורז מוכן, בטטות צלויות, או קוביות של תפוחי אדמה. אלו יהיו תמיד זמינים לכם אם תזכרו לשמור לכם מנות קטנות בשקיות ניילון בהקפאה כשאתם מכינים אותם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס