מתכון: דגי בקלה מטוגנים בבלילה בסגנון הולנדי (Kibbeling) - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו נתחוני דגים מטוגנים בסגנון הולנדי (Kibbeling) עם ציפוי קריספי כפול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג בקלה מטוגן בבלילה בסגנון הולנדי (Kibbeling)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כל מקום בעולם ואהבת הדגים שלו: לאנגלים יש את ה fish and chips – המסורתי, לנו יש את החריימה הפיקנטי, ולהולנדים אין טבעי יותר מאשר לעשות אתנחתא קלה בזמן טיול ברחוב או באמצע יום עבודה, כדי לנשנש מנה חמה ומשביעה של דג מטוגן שאוכלים על הדרך תוך טבילה עסיסית ברוטב מיונז סמיך.

את הקיבליניג (Kibbeling) ניתן להכין מכל סוג של פילה דג לבן, כשבהולנד מכינים אותו לרוב מדג הבקלה הבשרני שנמצא באזור בשפע, תוך שהוא נחתך לנתחים, עובר טבילה בבלילת בירה סמיכה ומטוגן בשמן עמוק.

גם בארצנו דג הבקלה פופולרי מאד ולכן אין יותר מושלם מלהכין את המנה הזו בבית לארוחת צהרים קצת שונה, לאירוח חברים על כוס בירה או אפילו לערב שבת, כשאנחנו נגדיל ונצפה אותו בנוסף לבלילת הבירה גם בציפוי קריספי נוסף של פירורי לחם, לחגיגה כפולה.

תמונה של הדגים המטוגנים מוגשים לצד כוס בירה, תפוחי אדמה וקעריות רטבים


וזה כל מה שצריך שיהיה בבית עבור הכיף הזה:

  • 1 קילו דג בקלה קפוא


לבלילת הבירה:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות בירה לבנה
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • מלח


בנוסף:

  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

תמונה של נתחוני הדגים לצד קעריות רטבים ותפוחי אדמה אפויים


מכינים בקלי קלות:

  1. מפשירים את הדגים במקרר, שוטפים וחותכים לנתחים.
  2. מכניסים לקערה את כל חומרי הבלילה ומערבבים בעזרת מטרפת עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  3. מכניסים את כל נתחי הדגים לתערובת ומערבבים אותם כך שיהיו מצופים היטב מכל הכיוונים.
  4. שופכים את פירורי הלחם לצלחת גדולה וטובלים את נתחי הדגים בפירורי הלחם.
  5. יוצקים שמן למחבת עד לגובה של כשני ס"מ, ומחממים אותו.
  6. מטגנים את הדגים משני הצדדים שלהם עד להזהבה, תוך שמכניסים כל פעם כמה נתחוני דגים עד שהמחבת מלאה, מסירים מהאש לנייר סופג ומכניסים לשמן את הכמות הבאה.
  7. מגישים חם עם רוטב מיונז הולנדי בצד.

תמונה של נתחוני הדגים מוגשים לצד כוס בירה ורוטב מיונז הולנדי

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס