מתכון לקטשופ ביתי אמיתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו בעצמכם קטשופ אמיתי ביתי מושלם!

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקטשופ ביתי אמיתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

מכירים את אלה שחייבים להטביע את כל האוכל שלהם בקטשופ? לי באופן אישי יש אחד כזה בבית, שלדידו, אין מאכל מספיק טוב בעולם שמנה הגונה מן הרוטב האדום האדום הזה לא תשפר, כשהוא עומד איתן גם לנוכח מחאותיי הנמרצות על כך שהוא הורס לי את האוכל.

אז אם כבר השלמתי עם כך שערמות אדירות של קטשופ נשפכות אצלנו בבית, אז לפחות, כך החלטתי, אנסה לצמצם את רוע הגזירה, ולהכין קטשופ אמיתי בבית, שגם יהיה יותר בריא מזה התעשייתי, וגם יחסוך בעלויות.

הופתעתי לגלות שהכנה של מטבל כזה לא לוקחת יותר מעשר דקות, ושהכמות המתקבלת היא גדולה, המרקם הוא בדיוק כמו של הקטשופ הרגיל שמכירים מהחנויות, והטעם – פשוט נפלא.

כמובן שהמבחן האמיתי היה לראות כיצד מגיב לנושא המכור הביתי, ולא היתה מאושרת ממני כשהוא טעם תחילה בהססנות, ולאחר מכן מילא כפית גדושה והכניס לפה. ולאחריה עוד כפית, ועוד אחת. מהיום, הוא אמר – את מכינה רק בבית! בקיצור, הסתבכתי.

תמונה של הקטשופ בצנצנות וליד זה עגבניות שרי

רוצים להסתבך גם? תכינו:

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, לבחירתכם)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/3 כוס מים

תמונה של עגבניות וליד עגבניות מרוסקות ורוטב עגבניות מרוכז של מותג שופרסל

ותראו כמה פשוט להכין:

  1. מכניסים את כל החומרים לתוך סיר
  2. מביאים לרתיחה
  3. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
  4. מבשלים 10 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.
  5. עכשיו,
    בשל העגבניות המרוסקות המרקם הוא קצת יותר גבשושי, מה שאצלי בבית מאד אהבו, אך אם אתם מעדיפים את הקטשופ שלכם חלק ממש, פשוט תכניסו את כל הרוטב המבושל לתוך הבלנדר, לטחינה קצרצרה.
  6. יוצקים את הקטשופ הטעים שלנו לצנצנות או בקבוקים שהעברנו סטריליזציה (פשוט טובלים אותם מספר דקות במים רותחים, ומייבשים), מעבירים למקרר והרוטב במיטבו, כמובן, כשהוא קר לחלוטין.

תמונה נוספת של הקטשופ בצנצנות ולצד עגבניות

רוצים קטשופ בטעמים? קבלו:

למטבל בטעם שום – מוסיפים לחומרים 5 שיני שום כתושות + כפית אבקת שום.

למטבל בטעם פלפלים – הוסיפו לחומרים 2 פלפלים קלויים בתנור, קלופים ונקיים מגרעינים + פלפל חלפיניו טרי אחד כשהוא קצוץ דק.

רוצו לנסות, ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס