כך תכינו בבית פרוזן יוגורט אמיתי כמו בגלידריות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו בבית פרוזן יוגורט אמיתי כמו בגלידריות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפרוזן יוגורט אמיתי ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

הקיץ כבר פה באופן רשמי, ויחד איתו הימים החמים, הבגדים הקצרים וכן הרצון הגובר למאכלים קלילים וקרירים. זה בדיוק הזמן להכין בבית גלידת יוגורט נפלאה ומרעננת שמצננת את הגוף ומענגת את הנשמה.

בשנות השמונים עשה הפרוזן יוגורט עלייה לארצנו וגרם לסערה אמיתית בעולם הגלידות: לא עוד גלידות על בסיס שמנת בטעמים שהורגלנו לקבל בגלידריה השכונתית, אלא מקפא המבוסס על יוגורט שהוא גם דל שומן, גם בריא יותר, ושגם ניתן לשלב בתוכו מגוון של פירות ופינוקים שונים.

בשנים האחרונות חזר הפרוזן לתודעה עם חנויות ייעודיות למעדן הלבן והמרענן הזה, ועכשיו נראה כמה פשוט להכין מנה כזו גם בבית, ומשני חומרים בסיסיים בלבד.

הגאוניות שבמתכון הזה היא שמהכנה אחת של התערובת הפשוטה הזו, יוצאות כ-8 מנות, שכל אחד יוכל להכין בטעמים האהובים עליו.

פשוט יוצקים את התערובת לתוך תבנית סיליקון עם שקעים ומקפיאים. לאחר ההקפאה מכניסים מנה אחת לתוך מעבד המזון, מוסיפים לה מה שמתחשק: פירות יער, בננות, מנגו, קיווי, שוקולד, חלבה, תמרים וכל מה שרק תעלו על דעתכם, ומעבדים מספר שניות.

נשמע מושלם? בואו נכין:

תמונה של הפרוזן יוגורט מוגש בקעריות סיליקון

גלידת פרוזן יוגורט

החומרים:

  • 600 גרם יוגורט טבעי 5% שומן
  • 3/4 כוס חלב מרוכז


תוספות לפי הטעם (כאן מופיעות אלה שאני אוהבת במיוחד):

הערה – רצוי להשתמש בפירות כשהם קפואים. פשוט חותכים פירות, מכינים מנות בשקיות במקפיא, ואז מניחים מנת פירות יחד עם היוגורט הקפוא במעבד המזון.

במידה והשתמשתם בפירות טריים והתערובת יוצאת רכה, מכניסים להקפאה לחצי שעה והכל מתייצב וחוזר להיות גלידה.

  • פרוסות מחצי בננה, 3 תמרים מגולענים, 5 יח' פקאן סיני
  • רבע כוס פירות יער קפואים, 5 קוביות שוקולד לבן
  • 3 עוגיות חמאה, כף חלבה בטעם וניל, 3 אגוזי מלך
  • חצי כוס מנגו, 3 קוביות שוקולד חלב

בנוסף צריך לכל מנה –

  • 1 כפית של יוגורט טבעי (מוסיפים בעיבוד)

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בתהליך של סינון של היוגורט מהנוזלים שלו: מניחים את היוגורט בתוך בד חיתול או מגבת דקה, קושרים את המגבת ומניחים לסינון במקרר ל-4 שעות.
    ישנם מגוון פתרונות יצירתיים להנחת הבד במקרר בלי שהחיתול ייגע בנוזל שהוא מגיר: אני למשל קשרתי את המגבת למוט והנחתי אותו על סיר גבוה מאוד. הרעיון הזה, לדעתי, ניתן ליישום בכל בית, והוא קל ופשוט.
  2. לאחר סינון היוגורט, מעבירים את תכולת המגבת לקערה גדולה, מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים בעזרת מקצפה ידנית עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  3. חשוב לעשות את הפעולה הזו בעזרת מקצפה ולא בערבוב רגיל משום שבכף רגילה יישארו גושים של יוגורט.
  4. יוצקים את התערובת שנוצרה לתבנית סיליקון עם שקעים.
  5. מכניסים להקפאה למשך 8 שעות לפחות.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפרוזן יוגורט
    זהו. עכשיו יש לכם גלידת יוגורט מוכנה לפינוקים. תוכלו להניח אותה כך כמו שהיא בצלחת, לרכך למשך מספר דקות בטמפרטורת החדר ולהוסיף עליה רוטב, פירות חתוכים, אגוזים וכיוצא בזה, או להפוך אותה לפרוזן אמיתי בצורה הזו:
  6. ראשית מכניסים למעבד המזון עם להב הפלדה את התוספות היבשות שבחרתם כגון: עוגיות, שוקולד, אגוזים וכו', ומרסקים לפירורים.
  7. מחלצים מנת גלידה מהתבנית, חותכים אותה לארבעה חלקים שווים ומוסיפים אותה לחומרים.
  8. מוסיפים כפית יוגורט טבעי טרי, ומעבדים למשך מספר שניות, רק עד שהיוגורט הקפוא מתמזג כולו עם שאר החומרים.
  9. בשלב זה מחכה לכם במעבד המזון גלידת יוגורט נהדרת במרקם סמיך לאכילה מיידית.

עיבדתם טיפה יותר מדי והיא הפכה למעט נוזלית? מכניסים להקפאה לחצי שעה, והפרוזן חוזר לעצמו כמו חדש!

תמונה של הפרוזן יוגורט בקעריות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס