דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו בבית מרק רגל תימני כמו במסעדות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק רגל תימני אמיתי עם שעועית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם אתם נמנים, כמוני, על חובבי האוכל התימני, המרק הזה הוא בשבילכם. ואני לא מדברת רק על אלה שמכינים אותו מהרגע שבו למדו להעמיד סיר על הגז, אלא בעיקר לאלה שלא מוותרים על שום תירוץ בכדי להזמין אותו במסעדת הפועלים הקרובה למקום מגוריהם.

כי זה מסוג המרקים שאו שגדלת עליהם והם חלק קבוע מהתפריט הביתי, או שיוצא לאכול בהזדמנות פה ושם. לפחות אצלי זה כך, כי אחרת, איך תסבירו את זה שהכנתי את המרק המדהים הזה רק עכשיו, בפעם הראשונה?
תמיד חשבתי שזה סוג של סיפור להכין אותו, אך המלאכה הסתברה כקלה של ממש. האמת? אפילו משחק ילדים הייתי אומרת, כך שמעתה – אין יותר תירוצים. המרק יצא כל כך טעים ומושלם, שמהיום אין כל סיבה שלא להכין אותו בכל עת שמתחשק לי.

ולא צריך לחכות לחורף בשבילו, שהרי מדובר בארוחה מלאה ומשביעה לכל דבר, ובמיוחד אם מלווים אותו בלחוח תימני (שלחתי את הבעל לקנות, אולי פעם ננסה להכין גם את זה) שהוא פיתה תימנית נהדרת שטובלים ברוטב. ועם קצת סחוג ליד – אויש, כמה שאתם תברכו אותי, מעדן!

את המרק ניתן להכין בסיר רגיל על הגז במשך כמה שעות טובות, אבל אני הכנתי אותו בסיר החשמלי, כך הוא התבשל לו באיטיות כל הלילה. הצרה היחידה הייתה שבשבת בבוקר הריח פשוט הטריף אותי ועצרתי את עצמי בכוח בכדי לחכות עד הצהרים.

תמונה של המרק בצלחת עמוקה


החומרים: (כמות משפחתית ומעלה)

  • 1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות (נתח מספר 4,6 או 8)
  • 5 עצמות רגל עגל נקיות
  • 1 כוס שעועית לבנה עדינה
  • 2 תפוחי אדמה קלופים ומגורדים גס
  • 2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • 4 שיני שום קלופות וחצויות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף חוואייג' למרק
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • מלח, פלפל
  • כ-4 ליטר מים
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. יש צורך בשתי הכנות מוקדמות וקלות מאד:
    * את השעועית יש להשרות במי ברז לפחות 12 שעות, שבמהלכן מחליפים מדי פעם את המים.
    * ממלאים סיר במים ומכניסים לתוכם את עצמות הרגל. מרתיחים ומבשלים ברתיחה את העצמות כ-15 דקות. שופכים את המים.

  2. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ורחבה ומכניסים לתוכה את העצמות ואת קוביות הבשר. מטגנים יחד עד שהבשר נסגר ומשנה את צבעו.
  3. את הבשר והעצמות המטוגנים מעבירים לסיר (החשמלי או הרגיל) ומעליהם מניחים את השעועית המושרית, את תפוחי האדמה המגוררים והחתוכים, ואת שיני השום.
    תמונה של מרכיבי המרק בסיר
  4. בקערה מערבבים 1 ליטר מים (מתוך ה-4) עם העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת המרק והתבלינים, ומעבירים לסיר.
  5. מוסיפים את יתרת המים, עוד כף אחת של שמן ובוחשים קלות. (זה השלב בו מומלץ לטעום את הנוזלים ולהוסיף מעט מלח אם חסר.
    פה החלק שלכם מסתיים.
  6. בסיר חשמלי – מבשלים שעה על חום גבוה ולאחר מכן 12 שעות על חום נמוך.
    בסיר רגיל על הגז – מביאים לרתיחה ומעבירים לאש בינונית/נמוכה למשך ארבע שעות לפחות עד שהבשר מתרכך.
    תמונה של המרק מוגש בצלחת עמוקה

 

נכון שאין יותר פשוט מזה? תיהנו חברים ואני פה אשמח לקרוא את התגובות שלכם, וכמובן לענות על שאלות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.