כך תכינו בבית טבלת שוקולד משגעת עם תותים שלמים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תכינו בבית טבלת שוקולד משגעת עם תותים שלמים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשוקולד תות ביתי כשר לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

מנצלים את סוף עונת התותים להכנת קינוח טעים ומהיר משלושה מרכיבים פשוטים – טבלת שוקולד ממולאת, ומצופה בתותים שלמים! רבע שעה של עבודה והיא שלכם. הבונוס: היא אפילו כשרה לפסח, ויכולה לשמש כמתנה טעימה ומרשימה במיוחד למארחים בליל הסדר

 עונת התותים היא חגיגה אמיתית בכל שנה מחדש – אי אפשר שלא לאהוב את הפרי האדמוני בעל המראה היפהפה והטעם הנפלא, שעושה חשק לזלול לבד בסתר את כל הסלסילה כולה. רגע לפני שעונת התותים תסתיים ופירות הקיץ יגיעו אל המדפים, נוכל לפנק את עצמנו בקינוחים עשירים בפירות האהובים, כמו למשל הקינוח המושחת הזה שידרוש מכם בסך הכל רבע שעה של עבודה – תותים שלמים הטבולים בשוקולד, ומוצמדים לטבלת שוקולד שלמה!

החטיף המדליק נוצר בהשראת שוקולטייר צרפתי בשם ז'אן-שארל רושו, שמצמיד לטבלאות שוקולד אותן מייצר בעצמו פירות פטל שלמים או תותים טריים. עכשיו גם אתם תוכלו להביא בקלות רבה את טבלאות השוקולד המיוחדות האלה אליכם הביתה, ולהכין בעצמכם גרסה ביתית ואפילו כשרה לפסח, שתשמש כנשנוש מדליק גם לחול המועד, או מתנה מקורית במיוחד למארח בחג.

לשדרוג מומלץ להצמיד את התותים גם לטבלאות שוקולד ממולאות, כך שהמלית הרכה תתפוצץ בפה עם כל נגיסה!

תמונה של טבלת שוקולד עם תותים שלמים

תמונה של טבלת השוקולד לאחר שלקחו ממנה חתיכה


כמה דברים לפני שמתחילים:

  • אפשר לטבול את התותים בכל שוקולד שרוצים – שוקולד מריר, חלב או לבן.
  • ניתן להכין טבלאות שוקולד גם מפירות אחרים שאוהבים, כמו פטל טרי, דובדבנים, או פרוסות בננה, כשלכל פרי תוכלו לשדך את השוקולד המתאים. לדוגמא: שוקולד ממולא קרם נוגט, עם חתיכות בננה, וציפוי שוקולד חלב ואגוזים, או שוקולד ממולא ברום, עם דובדבנים טבולים בשוקולד מריר משובח
  • בשל השימוש בתותים טריים, יש לאכול את טבלת השוקולד ביום ההכנה.

 

טבלת תותים בשוקולד

החומרים:

לבסיס:

  • טבלת שוקולד בכל טעם שאוהבים


לציפוי:

  • 8 תותים גדולים
  • 150 גר' שוקולד, קצוץ   (מריר / חלב / לבן)
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומייבשים תותים, מיישרים את חלקם העליון בסכין חדה.
  2. מניחים סיר קטן על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים ("בן מארי") וממיסים את השוקולד הקצוץ.
  3. מוסיפים שמן ומערבבים.
  4. מניחים את סיר השוקולד באלכסון על מגבת מקופלת, לקבלת בריכה שוקולדית נוחה לטבילה.
  5. נועצים בכל פעם קיסם בתות, טובלים בשוקולד, ומנערים קלות להסרת ציפוי עודף.
  6. נועצים את הקיסמים במרווחים על משטח קלקר או תבנית ביצים כדי שיוכלו להתייבש.
  7. אפשר לאלתר משטח נעיצה גם מפירות או ירקות, בטטה או תפוחי אדמה למשל יעשו עבודה נפלאה.
  8. מעבירים את התותים המצופים עם משטח הנעיצה ל-5 דקות להקפאה, להתייצבות הציפוי.
  9. מצמידים כל תות מצופה אל טבלת השוקולד השלמה, בעזרת מעט שוקולד מומס.
  10. מקררים קצרות להתייצבות וזוללים. טבלת השוקולד במיטבה ביום ההכנה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס