כך תבחרו את הסירים המושלמים לארוחת החג - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תבחרו את הסירים המושלמים לארוחת החג

תמונה גרסת הדפסה

כך תבחרו את הסירים המושלמים לארוחת החג

מי שאמר שתכשיטים הם ידידיה הטובים של האישה, כנראה לא הכיר אותי, שהרי ידידיי הטובים ביותר שאותם תמצאו מקיפים אותי בהמוניהם, בכל צבע, צורה וגודל שרק תרצו, הם הסירים. כי מה צריך הבנאדם אם לא סיר טוב שיחמם אותו בימים הקרים, ינחם ויפנק בתכולתו הטעימה, וייתן לו הרגשה ביתית ונעימה.

ואם כבר סירים, אז באם החלטתם לרענן את המבחר הביתי שלכם, או לרכוש מתנה יפה ושימושית לחג, חשוב שתדעו כי סניפי שופרסל דיל צוידו במבחר גדול ואיכותי של סירים מבית GALA HOME, שנמכרים עכשיו בהנחות גדולות ומפנקות, ובכדי שלא תלכו לאיבוד בין כל הסוגים והדגמים, החלטתי לעשות סדר בבלאגן, שבסופו תדעו מהי הבחירה הנכונה ביותר עבורכם, ובשילוב של טיפים שימושיים, היא גם תהיה המועילה ביותר.

תמונה של סירים עם אוכל

אז מה חשוב לדעת כשבוחרים סיר?

ראשית צריך להחליט לאיזו מטרה ישמש הסיר: האם לבישול בלבד, או שמה נרצה שהסיר גם ייכנס לתנור להשלמת אפייה. האם נדרשת התאמה לאינדוקציה, והאם חשוב לכם שהסיר גם ייראה טוב להגשה לשולחן.

לאחר שעניתם על כל השאלות הללו, אפשר להתחיל ולהתביית על הסיר המתאים, ולבחור את הגודל המתאים. האם מדובר בסיר למשפחה גדולה, או שמשמש רבות לאירוח, או שסיר קטן עבור ארוחה לשניים עד ארבעה איש יספק את הסחורה.

בכדי להצליח לבחור נכונה, חשוב לדעת את המאפיינים של כל סדרת סירים:

סירי יציקה עם ציפוי שיש:

תמונה של סירי יציקה עם ציפוי שיש

סירים יפיפיים המתאימים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, ומתאימים גם לאפייה בתנור. בנוסף ניתן להדיח אותם גם במדיח הכלים ללא חשש.

בסדרה תוכלו למצוא סירי יציקה עם ציפוי שיש תלת שכבתי, ופיזור חום אחיד להולכת חום מהירה ולבישול מיטבי, בגדלים של 2.5 ליטר, 4.2 ליטר, 6.2 ליטר, ו-10 ליטר, בהם תוכלו לבשל החל ממרקים ותבשילים בבישול ארוך, וכלה באורז, פסטה ושאר ירקות.

בנוסף בסדרה תמצאו סוטאז'ים בעלי אותם התכונות, ובגדלים של 28 ס"מ ו-32 ס"מ. הסוטאז' ישמש אתכם להכנת מאכלים הדורשים מחבת עמוקה כקציצות, עוף, דגים, ממולאים, ואפילו שקשוקה. היתרון הגדול הוא שניתן להתחיל את הכנת המאכלים הללו על הכיריים, ולסיים את הבישול באפייה בתנור, שתזהיב ותעמיק את הטעם, וכן מחבתות בגדלים שונים.

לאריזות הסירים והסוטאז' מצורפים גם מגיני חום לידיות מסיליקון, לאחיזה בטוחה.

תמונה של סירי יציקה עם ציפוי שיש עם אוכל

 

סירי נירוסטה:

תמונה של סירי נירוסטה

בין אם אתם משפחה קטנה ובין אם אתם מאלה שאוהבים בחורף להעמיד סיר חמין לכל המשפחה המורחבת, סירי הנירוסטה העשויים מפלדת אל חלד מתאימים לבישול קצר או ארוך על גבי להבת הגז או האינדוקציה.

בין שלל היתרונות שלהם הם עמידים בפני שריטות וקורוזיה, וקלים לניקוי. הם מתאימים לאפייה בתנור מכיוון שאינם כוללים ידיות של פלסטיק, וניתן להכין בסיר כזה, לדוגמא, צלי בשר, לטגן אותו על הגז, ולהמשיך באפייה ארוכה בתנור. הם מגיעים בגדלים מגוונים החל מ-2.5 ליטר ועד 12 ליטר. קלים לניקוי, ומעוצבים בצורה ייחודית, כך שיהיו יפים וטובים גם בהגשה ישירות לשולחן, ומשם למקרר.

 

סירים ומחבתות בציפוי נחושת:

תמונה של סיר בציפוי נחושת

בסדרה הזו כדאי להשתמש להכנת סוגי מאכלים שדורשים טיגון בלבד, או טיגון שלאחריו בישול. ציפוי הנון סטיק יימנע הידבקות, ויוסיף עסיסיות לתבשיל. ניתן למצוא סירים בגדלים של 2.4, 4 ו-6.2 ליטר, ומתאימים להכנת מרקים ומאכלי קדירה למינהם. סוטאז' של 3.5 ליטר לקציצות, צלי עוף, ושניצלים שניתן לטגן ולאחר מכן להוסיף רוטב, ומחבתות בגודל 20+24+28 ס"מ. כולם מתאימים גם לגז וגם לאינדוקציה.

 

מתי ואיך בעצם יודעים שהגיע הזמן לקנות סיר חדש?

  • המשפחה גדלה וסיר שהצליח להשביע בעבר משפחה של מספר מועט של אנשים, כבר לא מספק את הסחורה.

  • הסיר מלא שריטות, שחוק, ידיות שבורות וכדומה. מעבר לכך שזה כבר לא אסתטי, זה גם יכול להיות מסוכן.

  • כשסתם מתחשק להתפנק ולהתחדש.

 

עכשיו, לאחר שהחלטתם מה הסיר המתאים עבורכם, עכשיו נשאלת השאלה הגדולה? איפה ואיך מאחסנים את כל הסירים הללו?

אז כמובן שלכל אחד יש בבית ארון סירים, אבל אם הוא נראה ככה, הגיע הזמן לעשות קצת סדר:

תמונה של ארון סירים מבולגן

  • רצוי לסדר את הסירים בארון, כך שהסירים שפחות שימושיים יהיו מאחור, ואלו שיותר שמישים, יהיו מקדימה.

  • מכירים את זה שצריך להפוך את הארון בשביל למצוא סיר ומכסה תואמים? קבלו את הרעיון הבא: מניחים בארון הסירים, או בארון נפרד, סלסילה גדולה, ולתוכה מכניסים את כל המכסים. זה גם יימנע בלאגן מיותר בארון, וגם תגלו שהאיחוד בין סיר למכסה, מעולם לא היה קצר יותר.

  • בכדי לחסוך מקום, יש להניח את הסירים הקטנים בתוך הסירים הגדולים. כל המרבה הרי זה משובח.

והנה הארון, לאחר שיישמתי את העצות של עצמי:

תמונה של ארון סירים מסודר

 

ואיך מנקים את הסירים ושומרים עליהם כמו חדשים?

  • בחרתם, קניתם, סידרתם ובישלתם, ואוי! האוכל נשכח על הגז ונשרף, ונדבק כולו לתחתית הסיר. מה עושים? אז דבר ראשון, ברור שלא לוקחים צמר פלדה ומתחילים לקרצף, תוך כדי ששורטים את כל הסיר. מה שכן לוקחים זה קצת אבקת כביסה, ממלאים את הסיר במים עד גובה השרוף, ומרתיחים את שניהם יחד כ-15 דקות. לאחר מכן, שוטפים כרגיל וכל הלכלוך יורד.

  • בכדי לשמור על הסירים לאורך זמן כדאי להדיח אותם ביד ולייבש במגבת.

  • רצוי להפחית עד כמה שניתן שימוש בחומרים כימיים קשים להסרת שומנים.

  • השאירו למחר- עם לכלוך קשה שנדבק לסיר אל תאבקו בכח. יש להשרות את הסיר במים וסבון ולמחרת בבוקר הכל יירד בקלות.
* ייעוץ סטיילינג – יפעת נחמן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס