כדורי שערות קדאיף במילוי פיסטוקים ושוקולד לבן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי קדאיף במילוי פיסטוק ושוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון שערות קדאיף עם פיסטוקים ושוקולד לבן

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: כ-20 כדורים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חג הפורים ממש מעבר לפינה, אבל את כדורי הקדאיף המעלפים הללו אין צורך לשמור רק עבור משלוחי המנות אלא למהר ולהכין אותם כך שתזכו לפינוק מושלם כבר עכשיו.

הכדורים הממכרים הללו מכילים מלית משגעת של פיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן מומס, וכבר בביס הקראנצ'י הראשון אפשר להבין עם איזה ממתק מטורף יש לנו עסק, כשהקדאיף הקריספי והמלית הנימוחה עושים פה עבודה מושלמת יחד.

מה שטוב בקדאיף, זה שהוא מתמסר בקלות לכל צורה שתרצו לעשות ממנו. תרצו לשטח, לגלגל או לכדרר אותו? הוא מסכים מיד. ולכן מי שמעולם לא הכין ממתק קדאיף כלשהו יכול להוריד את רמת החרדה כבר מעכשיו, ולהפשיל שרוולים.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הקדאיף:

300 גרם שערות קדאיף קפואות
100 גרם חמאה

עבור המלית:

150 גרם פיסטוק חלבי קלוף טבעי
100 גרם שוקולד לבן
25 גרם חמאה

עבור סירופ הסוכר:

1+1/4 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון

מכינים את הקדאיף:

  1. מפשירים את שערות הקדאיף בטמפרטורת החדר. (זה קורה בדקות)
  2. ממיסים את החמאה ויוצקים אותה על הקדאיף.
  3. מערבבים בידיים היטב עד שהקדאיף כולו יצופה בחמאה.

מכינים את המלית:

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם החמאה, עד לקבלת קרם חלק.
  2. טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון לפירורים דקים. שומרים 2 כפות בצד לעיטור.
  3. מערבבים את הפיסטוק הטחון עם השוקולד המומס עד לקבלת תערובת מוצקה.
  4. מכינים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של גולות, ומניחים בצד.

ממלאים:

  1. לוקחים כמות קטנה של קדאיף, ומשטחים אותה על כף היד.
  2. מניחים במרכז הקדאיף כדור מלית, וסוגרים לצורת כדור.
  3. מהדקים היטב, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. חוזרים על הפעולה עם יתרת הקדאיף והמלית.
  5. אופים בחום של 200 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה.

בינתיים מכינים את סירופ הסוכר:

  1. מבשלים יחד את הסוכר עם המים ומיץ הלימון, עד להרתחה.
  2. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  3. כשכדורי הקדאיף יוצאים מהתנור, מכניסים אותם 2-3 יחד לתווך הסירופ, מגלגלים אותם, בתוכו, היטב ומוציאים לקירור על רשת.
  4. מעטרים במעט פיסטוקים טחונים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס