מתכון לקדאיף עם בשר טחון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי קדאיף במילוי בשר טחון וצנוברים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקדאיף עם בשר טחון

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: כ- 15 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם אתם מחובבי הכנאפה, על צורותיה השונות, בוודאי תשמחו לגלות את כדורי הקדאיף הנהדרים הללו, שנזללים כמו סוכריות, ובאופן מפתיע מכילים בתוכם מלית בשרית ולא קינוחית.

כדורים קריספיים וטעימים בטירוף אשר מתאימים להגשה כמנה ראשונה בארוחה חגיגית או כאפריטיף לשולחן כשמגיעים אורחים, ועדיף לצד טחינה ביתית טובה, שאז בכלל החגיגה מושלמת.

שערות קדאיף עם בשר

וההכנה? אין קלה ממנה! אפשר לאפות אותם בתנור אך אני בחרתי הפעם לטגן אותם בשמן עמוק, מה שמקצר משמעותית את זמן ההכנה, והפטנט שבו השתמשתי, גם מונע ספיגה מיותרת של שמן במהלך הטיגון וגם מבטיח תוצאה מושלמת.

רק חשוב מאד להנמיך את חום השמן לאחר שהוא מגיע לטמפרטורת רתיחה, ולהמתין מספר רגעים לפני שמשליכים את הכדורים אל השמן, וזאת כדי למנוע מצב בו השמן חם מדי וגורם לקדאיף להשחים מבחוץ אבל להישאר קר מבפנים.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 חבילת קדאיף קפוא (כ-400 גרם)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 קילו בשר טחון
100 גרם צנוברים קלויים קלות במחבת
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן קנולה
ניילון נצמד

מתכון קדאיף עם בשר טחון

מכינים:

  1. מפשירים את הקדאיף בטמפרטורת החדר. (פשוט מוציאים מהאריזה ומניחים בקערה, וזה קורה בדקות.)
  2. בזמן שהקדאיף מפשיר מכינים את המלית:
  3. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים ומטגנים עד שהבשר מפורר היטב ומוכן.
  6. מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומערבבים.
  7. מכבים את האש.
  8. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל, ויוצקים אותה על הקדאיף המופשר.
    הכנת כדורי קדאיף
  9. מערבבים את הקדאיף עם המרגרינה המומסת עד שהוא מצופה בצורה אחידה.
  10. לוקחים כמות קטנה של קדאיף, ומשטחים אותה בכף היד.
  11. מניחים במרכז הקדאיף כף מהמלית, וסוגרים לכדור מהודק היטב.
  12. מניחים על השיש ריבוע של ניילון נצמד, מניחים את כדור הקדאיף במרכזו, וסוגרים ומהדקים היטב עם הניילון.
    שערות קדאיף בצורת כדורים
  13. חוזרים על הפעולה עם שאר הקדאיף והמלית.
  14. מכניסים את כדורי הקדאיף להקפאה למשך שעה.
  15. מחממים שמן בגובה של כ - 6 ס"מ בסיר, ומביאים לרתיחה.
  16. מנמיכים את חום האש וממתינים חמש דקות.
  17. מסירים את הניילון הנצמד מכדורי הקדאיף ומטגנים אותם בשמן העמוק עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  18. מומלץ להגיש לצד טחינה טובה ומעט רוטב חריף.
    קדאיף בשר

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס