דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי עוף עם שעועית ברוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי עוף עם שעועית ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 40 כדורי עוף

מאת: דפני פתיחה, בלוג מטבחונט

זהו, אחרי החגים כבר כאן, וזה בדיוק הזמן לחזור לשגרה גם מבחינת הארוחות שבחודש האחרון, לפחות אצלנו בבית, יצאו מכל פרופרוציה, כך שכבר לא הבחנו אם מה שנכנס לפינו הוא ארוחת בוקר, צהריים, או בכלל הדגים שנשארו משבת, וגם מבחינת תכולת חדר הארונות שלא ממש נסגרת על המותניים...

אז בחודש הקרוב יעלו כאן מתכונים מעולים, שפויים ומאוזנים, כאלה שכיף להכין ולשמור במחברת המתכונים המשפחתית, ושיעזרו גם לנו לחזור לשגרה ולגזרה, כשהפעם מגיע סיר חלומות שכל מטבח ישמח להתגאות בו, הכולל בתוכו כדורי עוף קטנים ורכים, שמבושלים יחד עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד. כזה שכל בני הבית ישמחו לגלות על הכיריים ויותר מזה על הצלחת, שלצד אורז לבן יהפוך לחגיגה שלמה.

כדורי העוף כוללים בתוכם קמח חומוס שהופך אותם לרכים ונימוחים במיוחד, ולכן אני לא ממליצה לוותר עליו, אבל אם בכל זאת אתם בדיוק רוצים להכין ואין לכם בבית, אז תוסיפו למתכון עוד ביצה אחת במקום.

כדורי עוף לצד אורז

אז מה צריך שיהיה בבית:

עבור כדורי העוף:

1 קילו חזה עוף טחון
1 בצל
1 חופן פטרוזיליה טרייה
1 שן שום כתושה
1 ביצה
3 כפות קמח חומוס (או עוד ביצה)
3 כפות פירורי לחם (אפשר מחיטה מלאה)
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל

עבור רוטב העגבניות:

2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה
300 גרם שעועית ירוקה עדינה
2.5 כוסות מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
מלח ופלפל

כדורי עוף עם אורז ואריזה של שעועית

מכינים את כדורי העוף:

  1. מניחים את העוף הטחון בקערה גדולה.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה ואת הבצל קיצוץ קטן מאד ומוסיפים לקערה עם העוף.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, ולשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את הרוטב:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק ומטגנים קלות את השום.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הפפריקה ומערבבים.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כדורי העוף לרוטב:

  1. מכינים קערית קטנה עם מים, מרטיבים מעט את כפות הידיים ומתחילים ליצור כדורים מתערובת העוף, וכך בכל פעם שמרגישים שהתערובת מתחילה להדבק לידיים, מרטיבים אותם מעט שוב.
  2. מכינים עוד כדורים עד לגמר התערובת ומוסיפים אותם לרוטב.
  3. מנענעים בעדינות את הסיר ומוסיפים את השעועית הירוקה.
  4. מביאים לרתיחה מחודשת, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים חצי שעה תוך שמדי פעם מנענעים את הסיר לערבוב (לא משתמשים בכף כדי לא לשבור את הכדורים).
  5. טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך ומכבים את האש.
  6. מגישים לצד אורז לבן.

כדורי עוף בתבנית ליד אורז

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס