מתכון לכדורי עוף מטוגנים בציפוי צ'ילי וחמאת בוטנים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי עוף בציפוי סטיקי דביקי של צ'ילי וחמאת בוטנים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי עוף מטוגנים ברוטב צ'ילי וחמאת בוטנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מכירים את אלה שלא משנה מה יהיה מונח להם על הצלחת, הם דבר ראשון ממלאים אותה בקטשופ? אחד כזה גדל גם אצלי בבית וגורם לי להחסרת פעימה כשאני רואה אותו מפוצץ ברוטב האדום הזה את המנה שעל טעמיה עמדתי ודקדקתי, ומעלים כל זכר לצבע ולטעם המקוריים שלה…

אז אם גם לכם יש כאלה, מה שבעצם רציתי לומר פה, שעם המתכון הזה, זה לא יקרה.

ולמה לא יקרה? כי בעצם הרוטב פה הוא בילד אין. כלומר, המנה והרוטב אחד הם. בשונה מרוטב רגיל, כאן מדובר בכדורי עוף עגולים ונהדרים שהרוטב הדביק והסמיך עוטף אותם מכל הכיוונים, ויוצר סוג של ציפוי נוסף על הקראנצ'יות שלהם, כך שלא רק שאין כל צורך להעמיס עליהם עוד טעמים, אלא ממש מבחינת כל המוסיף גורע.

מדובר באחת המנות הטעימות והמוצלחות שייצא לכם להכין. הטעמים האקזוטיים ומתקתקים שלה יכבשו את לבבות המבוגרים כמו גם יכניעו את סרבני האכילה הקטנים והעקשניים ביותר. אצלנו אפילו אדון קטשופ בכבודו ובעצמו נאלץ להודות שבמקרה הזה, התוספת של המרענן הלאומי שלו תהיה מיותרת לחלוטין וחיסל את הצלחת.

הכמות במתכון היא לכ-30 כדורי עוף. גם אם הכמות הזו גדולה לכם מדי, אני ממליצה להכין ולהקפיא את המיותרים כך שבפעם הבאה תהיה לכם רק חצי עבודה.

תמונה של כדורי העוף המצופים מוגשים בקערית


החומרים:

לכדורי העוף:

  • 1.5 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים. יוצא בערך 3/4 כוס)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית זנגוויל טחון
  • מלח
  • שמן קנולה


לציפוי הכדורים לפני הטיגון:

  • 2 ביצים
  • מלח
  • פירורי לחם
  • קערה עם מים


לציפוי הסטיקי דביקי:

  • 1+1/2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3/4 כוס מירין (רוטב אסיאתי מתקתק. יש היום כמעט בכל המרכולים)
  • 2 כפות גדושות מאד חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את כל החומרים לקציצות ולשים היטב יחד לתערובת אחידה.
  2. את כדורי העוף מטגנים בשמן עמוק ולכן יש למלא סיר בשמן עד לגובה של כ-6 ס"מ.
  3. מביאים את השמן לטמפרטורת רתיחה, אך לאחר שהוא רותח יש להנמיך מעט את האש, משום שאנו רוצים שהכדורים ייעשו היטב מבפנים ולא יישרפו רק מבחוץ.


בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הכדורים:

  1. טורפים שתי ביצים ומוסיפים להם מעט מלח. מכינים קערה עם מים, ומפזרים את פירורי הלחם בצלחת רחבה.
  2. לוקחים מעט מתערובת הבשר, מכדררים בידיים לכדור קטן. משהו בערך בגודל שאם תצמידו את האצבע לבוהן, אז גודל הכדור צריך להיות בערך בגודל של החור שנוצר.
  3. כל כדור טובלים במעט ביצה, מסירים את העודפים ומגלגלים בפירורי הלחם. מעצבים את הצורה הסופית של הכדור תוך כדי ניעור עודפי הפירורים ומניחים במגש.
    תמונה של הכדורים לאחר הטבילה בפירורי הלחם

    שימו לב:
    לפני כל כדור יש לטבול את הידיים בקערת המים. זאת משתי סיבות: האחת – הידיים הרטובות יקלו עלינו את מלאכת הכדרור של התערובת, והשניה – מכיוון שאנו טובלים את הכדורים בפירורי לחם, הידיים גם הן מתמלאות בפירורים, והטבילה במים באה למנוע מצב שבו פירורי לחם נוספים יתווספו לתערובת כשניקח עוד ממנה.

  4. מכניסים את כדורי העוף לשמן החם. אפשר כמובן לעשות את הפעולה הזו מספר פעמים לפי גודל הסיר והכמות שנכנסת אליו. מטגנים עד שכדורי העוף מזהיבים יפה ומעבירים למסננת.

תמונה של טיגון כדורי העוף בסיר

תמונה של הכדורים המטוגנים במסננת

לאחר שסיימנו עם הטיגון, עוברים להכנת הציפוי:

מכניסים את כל החומרים למחבת ומערבבים. מבשלים יחד כחמש דקות עד שהתערובת הופכת הומוגנית. את כדורי העוף המטוגנים מעבירים את תוך התערובת ומערבבים כמה דקות יחד עד שכל הכדורים מקבלים את הציפוי.

תמונה של כדורי העוף המצופים בכלי הגשה שונים

תמונה של כדורי עוף מצופים בכלי הגשה

זהו. מוכן! עכשיו כל שנותר זה להתענג על הטעם של כדורוני העוף הדביקים והנפלאים הללו, וכמובן לרוץ ולספר לי איך יצא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס