מתכון לכדורי בשר בשילוב רוטב שזיפים עם סילאן - שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

‫כדורי בשר בגדדיים ברוטב שזיפים וסילאן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי בשר בשילוב רוטב שזיפים עם סילאן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 40-50 כדורי בשר קטנים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

פסח בפתח, ולכן כדאי להתחיל לחשוב אילו מתכונים לפסח נבשל השנה. לאחר שנה כל כך הזויה, בה את החג הקודם חגגנו בזום, אני לא יכולה לחשוב על מנה עיקרית אחרת שתככב על שולחן החג המשפחתי שלנו, מאשר כדורי הבשר הבגדדיים של אמא שלי.

מתכון נוסטלגי שמכינים אצלנו כבר מעל ל 40 שנה בכל חגיגה ואירוח רב רושם. מתכון שקיבלה אמי מדודתי, שקיבלה אותו משכנה שעלתה בשנות החמישים מעיראק ושהיה, לדבריה, מוגש באופן קבוע באירועים משפחתיים.

כדורי בשר ברוטב שזיפים בתוך צלחת לבנה

קדרה מלאת טעמים וניחוחות קינמון, שטומנת בתוכה כדורי בשר קטנטנים, שכודררו בקפידה, וששוחים ברוטב ארגמני מתקתק וסמיך, לצד שזיפים עסיסיים ושמנמנים.

מה שכיף במנה הזו הוא שניתן להכין אותה מראש, ולשמור במקרר, אפילו יום יומיים לפני ליל הסדר, והטעמים שלה רק משתבחים. לפני הארוחה, מעמידים שוב את הסיר על הכיריים לבעבוע קל, והופ - לקערת הגשה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור כדורי הבשר:

1 קילו בשר בקר טחון
3 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות קמח מצה
1 כף קינמון
מלח ופלפל לפי הטעם
עוד קמח מצה עבור ציפוי הכדורים
כ-1/4 כוס שמן קנולה עבור הטיגון

לרוטב שזיפים וסילאן:

¼ כוס שמן קנולה
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
½ כוס רסק עגבניות
2 כוסות מים
½ כוס סילאן
2 כפות מיץ לימון טבעי
1 כפית סוכר
1 כף קינמון
מלח לפי הטעם
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

כדורי בשר לפני הכנה המונחים על צלחת ברזל

מכינים את כדורי הבשר:

  1. מערבבים יחד ולשים היטב את כל מרכיבי הקציצות.
  2. צרים מהתערובת כדורי בשר קטנים, ומניחים על גבי נייר אפייה.
  3. מניחים קמח מצה בצלחת וטובלים כל כדור בפירורים. מחזירים לדף האפייה.
  4. מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את כדורי הבשר, עד להזהבה, משני הצדדים.
    כדורי בשר מונחים בתוך קערה

מכינים את הרוטב:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, ומערבבים בתוכו את הפפריקה עד שהוא נצבע באדום בוהק.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הסילאן, הלימון, הסוכר, הקינמון והמלח.
  5. מוסיפים לסיר את הקציצות ואת השזיפים.
  6. מביאים לרתיחה מחודשת, מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה בינונית/נמוכה במשך 30 דקות.
    כדורי בשר ברוטב שזיפים מונחים בתוך צלחת לבנה ולידם צלחת אורז

מגישים לצד אורז לבן שסופג לתוכו בצורה מושלמת את הרוטב הסמיך והנהדר, ותאמינו לי שלא צריך כבר שום דבר מעבר לעונג הזה.

למתכוני בשר מיוחדים נוספים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס