נשנוש בריא: כדורי ברוקולי נחטפים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי ברוקולי נחטפים – ללא ייסורי מצפון ומחמישה מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

נשנוש בריא: מתכון לכדורי ברוקולי נחטפים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

אם רוצים להרשים את האורחים, או סתם להעביר ערב משפחתי שבו מתחשק לנשנש משהו טעים מול הטלוויזיה, זה לא אומר שחייבים לפתוח שולחן עמוס בקלוריות ולהרוס את הדיאטה לכולם. אפשר גם לארח עם מטעמים נהדרים ודלים בקלוריות, אך יחד עם זאת, מלהיבים וקוצרי מחמאות.

אחד הירקות האהובים עלי ביותר הוא ברוקולי, ממנו אני מכינה סוגים רבים של מאכלים, החל ממרקים, פשטידות, סלטים וכדומה. הפעם, הירק הזה, שאל המרקם הקטיפתי המתקבל ממנו לאחר הבישול, רבים כל כך מכורים, הוכן בצורת כדורים קטנים וחמודים, שכיף להגיש בצלחת מרכזית לשולחן, לצד ירקות חתוכים ומטבל גבינות, ופשוט ליהנות מחטיף משביע, בריא וטעים להפליא.

קערה אחת, חמישה מרכיבים שיש בכל בית, ערבוב מהיר שלאחריו יוצרים מהתערובת כדורים קטנים וחמודים, משם לתנור, וזהו, מוכן.

הכדורים יוצאים נימוחים מבפנים וקראנצ'ים מבחוץ, ממש כמו בטיגון, והנה חסכנו לנו אין ספור קלוריות ואפשר ליהנות ממנה נהדרת וטעימה ונטולת ייסורי מצפון.

תמונה של כדורי ברוקולי מוגשים בצלחת

 

כדורי ברוקולי נימוחים אפויים בתנור


החומרים:


  • 800 גרם ברוקולי קפוא
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • שקית פירורי לחם (כמות בהתאם לרשום במתכון)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות


בנוסף צריך:

  • תרסיס שמן
  • מנג'טים מנייר לאפייה

 


אופן ההכנה:


תמונה של ברוקולי בקערה

  1. מבשלים את הברוקולי במים עד לריכוך, מסננים ומועכים בממחה לפירה.
  2. מוסיפים את הביצים, המיונז, 3 כפות פירורי לחם ואת אבקת המרק. מערבבים וממליחים לפי הטעם.
    אם התערובת רכה מדי, ניתן להוסיף עוד כף של פירורי לחם.
  3. שופכים את פירורי הלחם לצלחת.
  4. מהכדורים יוצרים כדורים קטנים וטובלים אותם בפירורים.
    תמונה של כדורי ברוקולי במנג'טים
  5. מניחים את הכדורים במנז'טים של נייר ועם הנייר מהדקים אותם ומעצבים לצורה כדורית ויפה.
  6. מרססים את הכדורים בתרסיס שמן.
  7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד להזהבה.

תמונה של כדורי הברוקולי מוגשים בצלחת

 

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס