מתכון לפשטידת קישואים, גבינות ונודלס, קלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירוקה ולא מקנאה – פשטידת קישואים, גבינות ונודלס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת קישואים וגבינות קלה להכנה ודלת קלוריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

השבוע הזה הינו "שבוע של תשעה באב". שבוע שסופו ביום תענית לזכר חורבן בית המקדש, ואשר במהלכו נוהגים רבים הלכות צער ואבל שאחד מהם הוא הימנעות ממוצרי בשר.

למקפידים, שבוע זה הוא הזדמנות מצוינת לרענן את כל המתכונים החלביים שאנחנו שומרים בדרך כלל לאירועים מיוחדים או לחג השבועות, וליהנות מארוחות טעימות וקצת שוברות שגרה, מה שאומר ארוחות קלות יותר המשלבות דגים, מוצרי חלב, והמון ירקות.

בכל שבוע של תשעה באב אני מכינה מתכון חדש, והפעם הכנתי פשטידה נהדרת, שהיא ממש ארוחה שלמה, והמשלבת קישואים, גבינות ונודלס.

יצאה מנה לתפארת. פשטידה דלה בקלוריות כך שתהיה מצוינת לשומרי המשקל שבינכם, משביעה מאד, בריאה ומכילה את כל אבות המזון.

ההכנה היא בקלי קלות. ערבוב אחד של כל החומרים ולתנור. אז מה צריך יותר מזה? רק לגשת למטבח ולהכין.
קדימה, לעבודה!

תמונה של פרוסה מהפשטידה מוגשת בצלחת


החומרים:

  • 1 קילו קישואים
  • 150 גרם נודלס
  • 250 גרם גבינה בולגרית 3%
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 5 ביצים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הקישואים, קוצצים את הקצוות שלהם ומגרדים בפומפייה דקה עם הקליפה.
    באם יש מעבד מזון אז כמובן שעדיף ואז הפעולה הזו לוקחת שניות.
  2. מבשלים את הנודלס לפי ההוראות ומסננים.
    תמונה של החומרים בקערה
  3. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים נייר אפיה בתבנית בגודל של 20*27 ומניחים עליה את התערובת.
  5. אופים בחום של 150 מעלות כ-45 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

תמונה של הפשטידה בתבנית לאחר האפייה

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס